Rovaniemi sai nimikkolentokoneen - joulupukki nimesi TUI:n uusimman Boeing 737 MAX -koneen

TUI_737MAX_RVN_1TUI aloitti Lapin talvilomakauden entistä suurempana ja yhtiö kuljettaa Suomen Lappiin talvikauden aikana lähes 50 000 lomamatkailijaa. Kauden avauslennolla 4. joulukuuta Rovaniemellä TUI:n uusin Boeing 737-8 (MAX) sai nimekseen Rovaniemi. Lunta matkustajakoneen uudelle nimelle ripotteli itse joulupukki. Rovaniemi on yksi TUIn suosituimmista talvilomakohteista.

Lapin lomakohteet ovat talvikaudella erittäin haluttuja ja suuri määrä eri operaattoreita kuljettaa matkustajia Euroopasta Suomen Lappiin. TUIn siivin pohjoisen kohteisiin matkustaa talvikauden aikana ennätysmäärä matkustajia, kun yhtiö kuljettaa kauden aikana Suomeen lähes 50 000 asiakasta Isosta-Britanniasta, Alankomaista, Espanjasta ja Portugalista.

TUI aloitti kuluvan vuoden osalta valmistelut jo kesäkuussa ja Lapissa asiakkaita odottaa tällä hetkellä 200 tonttua, 56 opasta ja 33 muuta TUIn työntekijää valmiina totetuttamaan asiakkaiden joulutoiveita heidän unelmiensa lomamatkalla.

Lapin vierailulla TUIn asiakkailla on mahdolisuus tutustua pohjoisen kauniiseen luontoon esimerkiksi moottorikelkkailen tai rekiajelulla. Joulupukin kylässä voi kokeilla vaikkapa pipareiden leipomista, unohtamatta tietenkin tärkeintä eli tapaamista itse joulupukin kanssa.

TUI_737MAX_RVN_2"Olen innoissani, että sain mahdollisuuden vierailla Suomessa ja samalla sen uskomattoman kauniissa Lapissa. Suomi ei ole ainoastaan tärkeä kohde meille, vaan se on myös erittäin tärkeä partneri TUI Groupille, sillä osa TUIn risteilyaluksista rakennetaan täällä. Tänä talvena ennätysmäärä TUIn asiakkaita matkustaa Lappiin kokemaan talven taian. Yhdessä meidän hotellipartnereidemme, Finavian ja Rovaniemen kanssa olemme iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme kokemuksia, jotka he muistavat lopun elämäänsä", iloitsi TUI Groupin toimitusjohtaja Sebastian Ebel.

"Lisäksi nykyaikaisiin lentokoneisiin investoiminen on ollut olennainen osa TUIn kestävän kehityksen tavoitetta jo useiden vuosien ajan. Uudella Rovaniemi-nimisellä Boeing 737-8 -lentokoneellamme jatkamme matkaamme tullaksemme Euroopan polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi", lisäsi Ebel.

"Rovaniemi nimeä kantava Boeing 737-8 -lentokone symboloi Lapin matkailualan kumppaneiden kanssa tehtävää mahtavaa yhteistyötä. TUI on Finavialle tärkeä asiakas ja olemme kiitollisia pitkästä yhteistyöstä. Olemme viime vuosina panostaneet voimakkaasti asiakaskokemuksen ja asiakaspalvelun parantamiseen sekä Lapin lentoasemien kehittämiseen. Olemme myös lisänneet yhteistyötä kumppaneidemme kanssa Suomen markkinoimiseksi lomakohteena houkutellaksemme vierailijoita kokemaan taianomaisen pohjoisen", kertoi Finavian myynti- ja reittikehitysjohtaja Petri Vuori.

"Rovaniemelle – Joulupukin viralliselle kotikaupungille on suuri kunnia, kun pitkäaikainen talvilomakumppanimme ja todellinen lappilainen asiantuntija TUI on antanut yhdelle koneistaan nimen Rovaniemi. Rovaniemi on kaikkien Lapin joululomien aloituspaikka ja alueemme on hurmannut brittiläisiä ja hollantilaisia lomailijoita vuosikymmeniä. Tänä talvena odotamme täyttä kautta ja vahvaa matkailun elpymistä, mikä merkitsee Rovaniemelle ennätykselliset talvikuukaudet", iloitsi puolestaan Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

"TUI:lla on pitkät suhteet kohdemaidensa kanssa ja haluamme korostaa paikallisia kumppanuuksiamme nimeämällä uusia lentokoneitamme kumppanimaissamme olevien paikkakuntien mukaan. Meidän pyrkimyksenä on painottaa, että matkailu yhdistää ihmisiä, alueita ja kulttuureja. Antamalla lentokoneillemme kohteiden nimet niistä tulee näiden alueiden, sekä yhteistyömme lähettiläitä", kertoi TUI Airlinen operatiivinen johtaja Dawn Wilson.

Rovaniemellä 4. joulukuuta 2022 toteutetun TUI Airlinen Boeing 737-8 (MAX 8) -koneen nimeämisseremoniassa kummisetänä toimi itse joulupukki, joka ripotteli nimen päällä lumihiutaleita. Rovaniemellä vieraili tuolloin TUIn Boeing 737 MAX 8 (G-TUMU) Birginghamista, joka sai eturunkoon nimen Rovaniemi ja 737 MAX 8 (G-TUMK) Bristolista. Molemmat koneyksilöt ovat lentäneen ensilentonsa toukokuussa 2019. Näistä koneista jälkimmäinen olisi ensilennon osalta uusin koneyksilö. Vuonna 2018 vastaavassa seremoniassa Kittilässä joulupukki antoi Boeing 737 MAX -koneelle (G-TUMA) nimen Kittilä.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun lentokoneelle annetaan nimeksi Rovaniemi. Suomessa Finnair on aiemmin nimennyt koneitaan ja kaupunkien nimiä oli käytössä Super Caravelle -koneissa. Niiden lisäksi mm. Douglas DC-8 -koneita oli nimetty henkilöiden mukaan.

Lue myös: