Ryanair vajosi Q3:lla 35 miljoonaa euroa tappiolle

Ryanair_allekirjoitus_2Ryanair vajosi yhtiön odotusten mukaisesti tappiolle Q3:lla ja tulos jäi 35 miljoonaa euroa pakkaselle. Liikevaihto pysyi lähes ennallaa 964 miljoonassa eurossa. Yhtiön liikenne kasvoi samaan aikaan kuusi prosenttia nostaen matkustajamäärät 18 miljoonaan. Matkustajatuotot putosivat kuitenkin kuudella prosentilla.

 

"Q3 tulos on linjassa aiemman ohjeistuksemme kanssa. Syinä ovat keskihintojen yhdeksän prosentin lasku ja heikentynyt englannin punta", kommentoi Ryanairin Michael O´Leary.

Yhtiön näkymien mukaan hinnat pysyvät alhaalla mutta kysyntä on kasvussa. Tilikauden viimeisen neljänneksen varaukset ovat yhtiön mukaan edellisvuotta korkeammalla tasolla. Uusien Italian ja Brusselin Zaventemin solmukohtien sekä kasvavien täyttöasteiden myötä. Kevään aikana liikenteen solmukohtia avataan myös Ateenaan, Thessalonikiin ja Lissaboniin.

Ryanairin koko vuodesta odotetaan Q3:n tappioista huolimatta 500 - 520 miljoonan euron tulosta. Ryanair usko kuljettavansa tilikauden 2014 aikana noin 81,5 miljoonaa matkustajaa.

 Ryanair operoi yli 1600 reittiä 65 liikenteen solmukohdasta.