Savonlinnan lentoaseman perusparannustyöt valmistuvat - lennot jatkuvat 26. kesäkuuta alkaen

SVL_airport_1Finavia on touko- ja kesäkuussa tehnyt mittavia perusparannustöitä Savonlinnan lentoasemalla, jotka valmistuvat 24. kesäkuuta 2022. Savonlinnan lentoliikenneyhteydet ovat olleet tauolla vajaat kaksi kuukautta kestäneiden töiden aikana. Ensimmäinen kaupallinen lento laskeutuu uusitulle kiitotielle juhannuksen jälkeen 26. kesäkuuta.

"Savonlinnan lentoaseman remontti on edennyt suunnitelman mukaisesti ja se valmistuu juhannuksen jälkeen. Voimme avata kiitotien lentoliikenteelle sopivasti juuri ennen heinäkuussa järjestettäviä Savonlinnan Oopperajuhlia", sanoi Finavian Keski- ja Itä-Suomen lentoasemien aluejohtaja Mari Nurminen.

Ensimmäinen lento uusitulle kiitotielle laskeutuu 26. kesäkuuta 2022.S

avonlinnan lentoja operoi nykyisin JSC Aviation Company Transaviabaltika. Liettualaisyhtiö lentää reittiä 19-paikkaisella BAe Jetstream 32 -potkuriturbiinikoneella.

Parannustöiden aikana uudelleenpäällystettiin Savonlinnan lentokentän 2420 metrin pituinen kiitotie 12/30 sekä rullaustie ja osa lentokoneiden pysäköintipaikka-alueena toimivasta asematasosta. Samalla laajennettiin myös kiitotien turva-alueita ja uusittiin  kiitotievalojärjestelmä LED-valoilla.  Edellisen kerran Savonlinnan kiitotie päällystettiin vuonna 2005.

Finavian investointi on suuruudeltaan kolme miljoonaa euroa. Nyt tehtyjen päällystystöiden ansiosta Savonlinnan kiitotie tarjoaa lentoliikenteelle hyvän palvelutason useiksi vuosiksi eteenpäin.

Lue myös: