Scandinavian Air Ambulance tilasi Suomen tukikohtiin EC145 T2 -koptereita

EUROCOPTER_DIGIT-04173_1Eurocopter ja ruotsalainen Scandinavian Air Ambulance allekirjoittivat maanantaina Heli-Expo 2012 -näyttelyssä Dallasissa sopimuksen neljästä EC145 T2 -helikopterista. Ne sijoitetaan yhtiön Suomen tukikohtiin Oulussa, Kuopiossa ja Rovaniemellä.

Scandinavian Air Ambulance -ryhmään kuuluva Scandinavian MediCopter hoitaa FinnHEMS Oy:n helikopterioperaatiot pohjoisessa Suomessa. Etelän tukikohdista eli Vantaan, Tampereen ja Turun operaatioista vastaa Skärgårdshavets Helikoptertjänst Ab Ahvenanmaalta kalustonaan EC135-kopterit.

Eurocopter EC145 T2 on yhtiön uusin versio neljän tonnin luokassa menestyneestä BK117/EC145-kopterista. Niitä on toimitettu yhteensä yli 800 kappaletta.

Kopteri voi kuljettaa jopa 12 ihmistä. Sitä voi lentää yhdellä tai kahdella ohjaajalla. T2-versio teki ensilentonsa kesällä 2010.

T2:n erona aiempaan versioon on EC135-tyyppinen tunneloitu fenestron-pystöroottori. Se vaimentaa kopterin melua merkittävästi. Samalla se maassa työskenneltäessä parantaa miehistön turvallisuutta, koska riski vahingossa osua pyörivään pyrstöroottoriin käytännössä nollautuu.