Singapore Airlines on maailman paras lentoyhtiö - Finnair palkittiin Pohjois-Euroopan parhaana

SIA_A330Singapore Airlines nousi Qatar Airwaysin ohi maailman parhaaksi lentoyhtiöksi Skytrax World Airline Awardseissa. Kolmossijalle tuli edellivuoden tapaan japanilainan All Nippon Airways (ANA). Finnair oli perinteisesti Pohjois-Euroopan paras. Skytrax -palkinnot jaettiin Farnborough'n ilmailunäyttelyn aikaan 17. heinäkuuta Lontoon Langham hotellissa.

Skytraxin kymmenen parhaan lentoyhtiön joukossa oli aasialaisyhtiöiden lisäksi kaksi Lähi-idän lentoyhtiöjättiä ja vain yksi eurooppalainen yhtiö. Euroopan parhaana palkittiin saksalainen Lufthansa, joka oli kokonaistilastoissa sijalla seitsemän edellisvuoden tapaan.

Kärkikymmenikön ulkopuolelle putosi edellisvuoden kahdeksas eli Etihad Airways. Kymmenen parhaan joukkoon kiilasi Thai Airways. Parhaiten parantanut lentyhtiö oli China Southern Airlines.

Skytrax_2018_general_logoPohjois-Amerikan paras lentoyhtiö oli Air Canada, Etelä-Amerikan Avianca, Australian ja Tyynen meren alueen paras oli Qantas, Keski-Aasian ja Intian paras oli Air Astana, Afrikan paras oli Ethiopian Airlines ja Lähi-Idän paras oli edellisvuoden voittaja Qatar Airways. 

Finnair oli jo yhdeksättä kertaa Pohjois-Euroopan paras lentoyhtiö, jonka lisäksi tunnustusta sai myös Pohjois-Euroopan paras matkustamomiehistö.

"On suuri kunnia vastaanottaa tämä arvostettu palkinto jo yhdeksättä kertaa. Tämä on osoitus siitä, kuinka upeaa työtä koko tiimimme on tehnyt matkustuskokemuksen parantamiseksi.", sanoo Finnairin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Piia Karhu.

Viime vuosina Finnair on keskittynyt matkustuskokemuksen parantamiseen digitaalisten kanaviensa, kuten palkitun Finnair mobiilisovelluksen, avulla. Finnair on myös panostanut kaukolentojen business-luokan palveluun, ja kehittänyt lentojen aterioita yhdessä huippukokkien kanssa.

"Olemme jatkaneet matkustuskokemuksen kehittämistä matkan eri vaiheissa, ja saaneet erinomaista palautetta asiakkailtamme," lisää Karhu.

 "Finnair on menestynyt loistavasti voittaessaan tämän palkinnon Pohjois-Euroopan parhaana lentoyhtiönä yhdeksättä vuotta peräkkäin. Finnair on todella asiakkaiden suosima, ja sen reittiverkosto kasvaa Euroopan ja Aasian välillä", sanoi Skytraxin toimitusjohtaja Edward Plaisted.

Lähes yhtä perinteikästä oli Norwegianin valinta maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kaukolennoilla jo neljäntenä vuonna peräkkäin. Maailman paras halpalentoyhtiö oli AirAsia, joka tuntuu dominoivan titteliään.

"Olen erittäin kiitollinen, että saamme jälleen nämä tunnustukset. Tämä merkitsee todella paljon kaikille meille Norwegianissa. Tunnustukset osoittavat, että monet arvostavat tähänastisia saavutuksiamme. Osoitan suuren kiitoksen ympäri maailmaa oleville matkustajillemme, jotka ovat äänestäneet Norwegiania. Tämä ei olisi ollut mitenkään mahdollista ilman sitoutuneita työntekijöitämme, jotka joka päivä huolehtivat matkustajistamme. Jatkamme hyvän matkustuskokemuksen ja uusien reittien tarjoamista asiakkaillemme ympäri maailmaa", sanoi Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

"Norwegian on ollut asiakkaiden suosikki viimeiset kuusi vuotta. Norwegian on onnistunut säilyttämään asemansa muiden halpalentotoimijoiden joukossa samalla, kun yhtiö on parantanut asemaansa muihin toimijoihin nähden. Tämä on uskomaton saavutus lentoyhtiöltä, joka kasvaa näin voimakkaasti", sanoi SkyTraxin toimitusjohtaja Edward Plaisted.


Skytrax on maailman arvostetuimpia mittareita

World Airline Awards on yksi maailman arvostetuimmista lentoyhtiöiden asiakastyytyväisyyttä mittaavista tutkimuksista.

 Skytrax_2018_WAA-logoPuolueettoman kyselyn perusteella ja kyselyyn vastasi noin 20,36 miljoonaa matkustajaa yli 100 maasta. Matkustajatutkimus toteutettiin elokuun 2017 ja toukokuun 2018 välisenä aikana.

Kyselykaavakkeesta oli tarjolla englannin, ranskan, espanjan, venäjän, japanin ja kiinankielise versiot. Suurin kyselyyn vastannut kansallisuus olikin kiinalaiset, joilta vastauksia tuli 3,5 miljoonaa.

 Matkustajatutkimuksessa arvioitiin 335 lentoyhtiön asiakaspalvelua kokonaisvaltaisesti niin lennon aikana kuin myös lentokentillä 41 eri yksityiskohdan, kuten lähtöselvityksen, istuinten mukavuuden, matkustamon puhtauden ja palvelun mukaan.

Tutkimuksen läpinäkyvyys ja maailmanlaajuinen kattavuus nostaa World Airline Awardsin lentoalan parhaimpien ja arvostetuimpien palkintojen joukkoon.


Skytrax maailman parhaat lentoyhtiöt:

  1. Singapore Airlines (2.)
  2. Qatar Airways (1.)
  3. ANA All Nippon Airways (3.)
  4. Emirates (4.)
  5. EVA Air (6.)
  6. Cathay Pacific (5.)
  7. Lufthansa (7.)
  8. Hainan Airlines (9.)
  9. Garuda Indonesia (10.)
  10. Thai Airways (11.)