Snowbird tavoittelee taivaalle kesäksi 2014

Snowbird_livery_1_by_snowUuden suomalaisen lomalentoyhtiön Snowbird Airlinesin tavoitteena on nousta siivilleen vuoden 2014 toisella neljänneksellä. Ennen ensilentoa edessä on vielä paljon kovaa ja julkisuuteen näkymätöntä työtä. Suomalaisuuttaan korostava yhtiö aikoo palkata ja panostaa muutenkin kotimaiseen työvoimaan.

Snowbirdin konehankintaprosessi on yhä kesken ja etsinnän alla on edelleen mahdollisimman hyvä käytetty kapearunkoinen Airbus-kone. Koneen halutaan olevan tuore myös tekniikaltaan, jotta kaikki tulevat viranomaismääräykset täyttyvät. Markkinoilta haravoidaan A320-konetta sekä lisätankein varustettua A321-konetta, joita ei usein näy myyntilistoilla. Myös yhtiön lentotoimintaluvan hakemisprosessi on yhä kesken.

”Tarvitsemamme koneen etsintä ei ole helppoa ja hankintaan on panostettava huolella”, kommentoi yhtiön toimitusjohtaja Marja Aalto Lentoposti.fi:lle.

Konehankinnan lisäksi Snowbird tarvitsee myös joukon kokeneita liikennelentäjiä. Lentotoiminnan aloittamiseksi tarvittavat miehistöt onkin jo valittu. Yhtiön palvelukseen on valikoitu kokeneita lentäjiä, joista osalla on jo aiempaa Airbus-kokemusta.

Tulevan yhtiön hallintotehtäviin nimitettävät ohjaajat ovat jo saaneet Airbus-tyyppikelpuutuksen. Toimitiloja yhtiö on suunnitellut hankkivansa miehistön sujuvien kulkuyhteyksin takia ja toimiston läheisyyden takia mm. Airside Centeristä.

Snowbird_staff_2”Olemme saaneet runsaasti hakemuksia sekä kokeneilta lentäjiltä, että uusilta tuoreilta seuraavan sukupolven piloteilta. Toimintojen vakiinnuttua pyrimme osaltamme mahdollistamaan uusien lentäjien työllistymistä alalle palkkaamalla myös vastavalmistuneita lentäjiä. Samalla turvaisimme kotimaisen työvoiman ammattitaitoa sekä jatkuvuutta myös tulevaisuudessa”, kertoo Aalto.

Viime keväisen Snowbirdin kuoriutumisen yhteydessä kerrottiin myös omistuspohjan laajentamisesta. Rahoitusneuvotteluja käydään edelleen ja uusia kumppaneita ei ole vielä julkistettu. Muutoksia kerrotaan kuitenkin tapahtuneen ja käynnistysvaiheeseen siirtymisen mahdollistavan rahoituksen sanotaan olevan kotimaista alkuperää.

Tarkkaa aloitusaikatalua ei ole julkistettu mutta Snowbirdin tavoitteena on aloittaa lento-operaatiot vuoden 2014 toisen neljänneksen aikana. Yhtiö pyrkii tekemään ensimmäiset reittijulkistuksensa tammikuussa Matka 2014 -messuilla.

Snowbird on aiemmin kertonut tuleviksi kohteikseen Euroopan lähialueineen sisältäen Egyptin, Turkin, Kreikan sekä koko Välimeren alueen.

Lue myös: