Suomen F/A-18 Hornetit harjoittelevat ilmaoperaatioiden yhteistoimintaa Norjassa

Norjan_ilmavoimat_harjoitteleeIlmavoimat tekee Stepout-käynnin Bodön tukikohtaan Norjaan 11.–13. elokuuta. Kyseessä on osa vuoden 2015 Cross Border Training (CBT) -toimintaa. Tavoitteena on kehittää Hornet-hävittäjäohjaajien osaamista ja yhteistoimintakykyä kansainvälisissä ilmaoperaatioissa.

Stepout-käynnin suorittaa Karjalan lennosto neljällä McDonnell Douglas F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjällä ja noin 20 hengen vahvuisella osastolla. Kolmipäiväisen vierailun aikana on tarkoitus lentää neljä yhteistoimintakierrosta Norjan ilmavoimien Lockheed Martin F-16AM -hävittäjien kanssa maan ilmatilassa.

Hävittäjälentolaivue 31:n ja Lentotekniikkalaivueen henkilöstöstä koostuva osasto sekä Hornet-parvi siirtyvät Norjaan tiistaiaamuna 11. elokuuta. Paluu Suomeen on suunniteltu torstaille 13. elokuuta.

Norjaan tehtävä vierailu mahdollistaa ilma-operaatioiden suunnittelun ja analysoinnin kasvokkain, joka on tehokkaampaa kuin viestivälineiden avulla. Käynneillä pyritään myös syventämään kahdenvälistä yhteistyötä lentoharjoittelussa ja kasvattamaan lentointensiteettiä.

Lue aiempia Lentoposti.fi -juttuja monikansallisista harjoituksista: