Suomen Ilmailumuseo varautuu muuttoon kohti lentoasemaa - kokoelmapalvelu sulkeutuu

Ilmailumuseo_entrance_1Suomen Ilmailumuseo varautuu muuttoon kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Ilmailumuseo sulkee kokoelmapalvelunsa 1. kesäkuuta 2018 alkaen. SIM2020-uudishanke on etenemässä ja museo muuttaa mahdollisesti Finnairin vanhaan rahtiterminaaliin.

Ilmailumuseo on saavuttamassa pitkäaikaisen tavoitteensa asianmukaisista ja riittävän suurista toimitiloista. Yhtenä vaihtoehtona on noussut esiin muutto yli 10 000 neliömetrin tiloihin LAK Real Estate Oy:n omistamaan Finnairin entiseen rahtiterminaaliin (Lue uutisemme aiheesta tämän jutun lopusta).

Rahtiterminaali_2Hankkeesta on jo solmittu aiesopimus ja neuvottelut jatkuvat parhaillaan. Ratkaisevia päätöksiä odotetaan lähikuukausien aikana.

Museon kokoelmapalvelut varautuu uudistuksiin suuntaamalla resurssinsa kokoelmanhallinnan parantamiseen ja säilyvyyden turvaamiseen sekä uuden museon kokoelma- ja näyttelytilojen suunnitteluun.

Museo ei ota vastaan esineitä, valokuvia tai arkistoaineistoa koskevia aineistopyyntöjä mainitusta päivämäärästä lukien kunnes toisin ilmoitetaan. Myös museon tietopalvelu ja kirjasto ovat suljettuja asiakkailta. Jo sovitut asiakastilaukset hoidetaan kuitenkin luvatusti.

Kokoelmalahjoituksia otetaan vastaan vain erittäin harkitusti, liittyen museon aktiivisiin tarpeisiin koskien tallennuksen tilannetta ja näyttelyitä. Kaikista lahjoituksista on aina sovittava museon kokoelmista vastaavan henkilökunnan kanssa etukäteen. Museo ei sitoudu ottamaan lahjoituksia vastaan ilman ennakkoon sopimista.

Muilta osin Suomen Ilmailumuseo on edelleen avoinna normaalisti.

Suomen Ilmailumuseo on valtakunnallinen erikoismuseo, joka ylläpitää Suomen laajinta ilmailuaiheista kokoelmaa. Museon kokoelmien painopisteenä on Suomen ilmailu ja suomalaisten suunnittelemat tai käyttämät lentokoneet. Ilmailumuseo on aktiivinen ja elämyksellinen kansainvälisen tason museokohde.

Vantaan Aviapoliksessa sijaitsevassa Suomen Ilmailumuseossa vieraili vuoden 2017 aikana ennätysmäärä eli 40 929 kävijää.

Lue myös: