Suomen Ilmailumuseon elämyslentoja nyt myös Finnairin Flight Academyn Boeing 757-simulaattorilla

FIN757_simu_day_1Suomen Ilmailumuseo ja Finnair Flight Academy (FFA) ovat tehneet sopimuksen Boeing 757 -simulaattorin käyttämisestä elämyslennoilla. Museo on jo useamman vuoden ajan tarjonnut asiakkailleen lentoja aidoilla ns. Full Flight Simulatoreilla (FFS) yhdessä FFA:n kanssa. Boeing 757 tunnetaan erittäin suorituskykyisenä lentokoneena.

Finnair Flight Academyn tiloissa Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitseva Boeing 757 -simulaattori on täysi kopio oikean koneen ohjaamosta kaikkine laitteineen ja toimintoineen. Kyseistä simulaattoria käytetään edelleen ammattilentäjien koulutukseen ja tarkastuslentoihin.

FIN757_simu_1Boeing 757-200 FFS -simulaattorissa lentäjälle avautuu upeat näkyvmät erittäin laadukkaan visuaalin avulla, joka projisoi hyvin aidon näköisen maiseman erilaisiin sääolosuhteisiin sekä päivä- että yönäkymässä.

Simulaattorin visuaali on jopa parempi kuin aiemmin Ilmailumuseon elämyslentoihin käytetyssä FFA:n McDonnell Douglas MD-11:ssä oli. Visuaalia ohjaavien tietokoneiden näytönohjauksen hoitavat samanlaiset grafiikkakortit kuin elokuvateollisuudessa käytetään raskaaseen graafiseen laskentaan.

Full Flight Simulator on varustettu niin kutsutulla full motionilla: ohjaamo-osa on nostettu korkealle hydraulijalkojen päälle, joiden avulla se liikkuu lennon aikana. Liikkeillä saadaan aikaan kiihtyvyyden tuntua ja lennosta tulee hyvin aidon oloinen. Se huomioi mm. kiitotien pinnanmuotoja sekä mallintaa turbulenssia erittäin hyvin.

FIN757_simu_night_1Suomen Ilmailumuseon tarjoama elämyspaketti sisältää aina noin 45 minuutin etukäteisbriefauksen ja lyhyen jälkibriefin. Lento-osuus on tunnin simulaattorilento kolmen asiakkaan kanssa, jossa jokainen saa 20 minuuttia lentoaikaa.

Lento-osuuden aikana ehditään tekemään normaali lentoonlähtö, alkunousu, liittyminen laskukierrokseen, lähestyminen ja lasku. Yhden lentäessä muu ryhmä voi seurata tilannetta ohjaamon takaistuimilta.

Elämyslennolla on mukana aina kokenut liikennelentäjä, jonka opastuksella koko lento operoidaan. Elämyspaketti maksaa 199 euroa hengeltä, kun lennolla on kolme asiakasta. Lennot alkavat huhtikuussa 2015.

Lento-osuus voidaan jakaa asiakkaiden kesken myös muulla tavalla. Ilmailumuseo järjestää halutessa myös räätälöityjä paketteja kokeneemmille simulentäjille. Eri sopimuksella voidaa lentää myös pidempiä lento-osuuksia tai lähestymisiä hankalammissa olosuhteissa.

Finnair Boeing 757-200FFA:n Boeing 757 on paras lentosimulaattori, jota tavallinen asiakas pääsee Suomessa kokeilemaan. Nyt tarjoutuukin Ilmailumuseon kautta mainio tilaisuus käydä kokemassa, miltä oikean ja tehokkaan liikennekoneen ohjaaminen  tuntuu.

Konetyyppi on monille suomalaisille tuttu Finnairin lomalennoilta. Ensimmäinen Boeing 757-200 saatiin sinivalkoisiin väreihin lokakuussa 1997 ja viimeinen matkustajalento operoitiin 19. tammikuuta 2014.


Eloisa ja kehittyvä Ilmailumuseo

Ilmailumuseo tarjoaa mahdollisuutta elämyslentoihin myös omissa tiloissaan Helsinki-Vantaan lentoaseman sekä Aviapoliksen juna-aseman välittömässä läheisyydessä. Tarjonnassa on myös Aeropolen FNPT II -vaatimusten mukainen Diamond DA42NG -lennonharjoittelulaite sekä sotahistoriallista elämyslentämistä Ilmailumuseo_entrance_1Messerschmitt Bf 109 -hävittäjällä.

Tarjontaa täydentää myös aidon kaksimoottorisen Piper Aztec  -mäntämoottorikoneen runkoon rakennettu OH-IMS -simulaattori.

Aiemmin elämyslentoja on ollut tarjolla myös FFA:n MD-11- ja DC-9-simulaattoreilla.

Suomen Ilmailumuseo Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella on ilmailun valtakunnallinen erikoismuseo, jonka kokoelmiin kuuluu sekä siviili- että sotilasilmailun esineistöä. Museon kokoelmissa on noin 80 lentokonetta sekä runsaasti muita ilmailuun liittyviä esineitä, kuten moottoreita, potkureita, mittareita, viestintävälineitä ja pienoismalleja.

Ilmailumuseo on myös Let's Shop Airbus -tuotteiden virallinen jälleenmyyjä.

Lue myös:
Artikkeli: Simulaattoritaivas - elämyksiä edessä