Suomen Ilmailumuseossa vietettiin lauantaina Ilmailuharrastuspäivää

ilmailuharrastus1115Suomen Ilmailumuseolla Aviapolis-alueella vietettiin lauantaina Ilmailuharrastuspäivää. Tarjolla oli esitelmiä, myyntipöytiä ja tutustumista simulaattoreihin. Tapahtuma on jo perinteinen, mutta ainakin aamupäivällä väkeä oli paikalla vähänlaisesti tarjonnan monipuolisuuden huomioiden.

Ilmailuharrastuspäiville pääsi lunastamalla Ilmailumuseon normaalin pääsylipun. Myös Museokortilla sai osallistua. Suosituksi osoittautuneella kortilla tehtiin lauantaina jo 100 000. vierailu mukana olevissa lähes 200 museossa. Tasaluku rikkoutui Gallen-Kallelan museossa Espoossa. Kortti maksaa 54 euroa, on voimassa vuoden ja sen voi ostaa esimerkiksi Suomen Ilmailumuseolta.

Ilmailuharrastuspäivänä museon eteisaulassa oli myyntipöytiä, joilla oli tarjolla muovimalleja, kirjoja, lehtiä sekä erilaista ilmailuun liittyvää keräilytavaraa. Myös Ilmailumuseo kauppasi varastoistaan löytynyttä ylimääräistä tavaraa. Ilmailutaiteilija Sture Gripenberg myi teoksiaan ja samalla saattoi seurata hänen työskentelyään.

Museokortti_1Auditoriossa kuultiin esitelmiä kaasupallolentämisestä, DC-9-koneesta lentäjän näkökulmasta sekä VL Myrsky II -hävittäjän entisöimishankkeen kuulumisia. Myös Malmin Ilmailukerho esittäytyi.

Aeropole Oy esitteli toimintaansa. Yhtiöllä on Diamond DA42 -simulaattori museon tiloissa. Myös Suomen Ilmailmuseon Messerschmitt Bf 109 -simulaattoriin oli mahdollista tutustua.

Tapahtuman nimi Ilmailuharrastuspäivä on hieman ongelmallinen, sillä se pitää sisällään niin erilaisia osa-alueita ja suuren yleisön kiinnostus ei välttämättä herää. Museon vakituiset kävijät toki tietävät mitä on tarjolla. Yksi tapahtuman puolista onkin juuri tuttujen tapaaminen. T.T.