Suomen ja Ruotsin puolustusministerit tutustuvat ilmavoimien toimintaan ja Ruska 20 -harjoitukseen

ruska17_1Suomen ja Ruotsin puolustusministerit tapaavat työvierailulla Rovaniemellä 5.-6. lokakuuta 2020. Vierailun aikana ministerit tutustuvat ilmavoimien toimintaan käynnissä olevassa Ruska 20 -harjoituksessa, jossa on mukana myös Ruotsin ilmavoimat.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen isännöi Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvistin vierailua 5.-6.10.2020 Rovaniemellä. Vierailun aikana ministerit tutustuvat Ilmavoimien toimintaan Lapin lennostossa sekä käynnissä olevaan Ruska 20 -harjoitukseen. Lisäksi ministerit keskustelevat kahdenvälisesti Suomen ja Ruotsin välisestä puolustusyhteistyöstä.

Ruska 20 -ilmaoperaatioharjoitus on Ilmavoimien tämän vuoden pääsotaharjoitus. Harjoituksen painopisteet ovat Ilmavoimien valmius, reserviläisten kouluttaminen sekä yhteistoiminta Ruotsin ilmavoimien kanssa.

Yhteensä Ruska 20 -harjoitukseen osallistuu yli 60 lentokonetta ja noin 4800 henkilöä. Ruotsista harjoituksessa on mukana ilmavoimien JAS 39 C/D Gripen -monitoimihävittäjiä sekä valvonta- ja taistelunjohtokone (AEW&C) Argus.

Lue myös: