Swiss investoi uuden sukupolven lentoyhtiöön - suorat lennot myös Helsinki-Vantaalle

Swiss_tails_1Swiss investoi miljardeja Sveitsin frangeja uusiin lentokoneisiin, kohteisiin ja tuotekehitykseen seuraavien viiden vuoden aikana. Työn alla olevan strategian avulla on määrä kehittää uuden sukupolven sveitsiläinen lentoyhtiö. Uusien kohteiden joukossa on myös Helsinki-Vantaa.

Swiss laajentaa point-to-point -liikennettään Zürichistä vuoden 2015 kesäaikataulukaudella 22 uudella kohteella. Helsinki-Vantaan lisäksi uusia suoria reittejä operoidaan Bariin, Bilbaoon, Portoon, Toulouseen, Leipzigiin, Dresdeniin, Graziin, Göteborgiin, Riikaan ja Krakowaan, Ljubljanaan, Sarajevoon, Sofiaan ja Zagrebiin. Kesäkaudella operoidaan lisäksi Palermoon, Brindisiin, Maltalle, Thessalonikiin, Izmiriin ja Santiago de Compostelaan.

Swiss_routes_2015Näiden lisäksi Swiss parantaa yhteyksiin Geneveen kuudellatoista viikottaisella lennollaan Luganosta. Uudistuksen jälkeen Swiss tarjoaa entistä enemmän suoria yhteyksiä sveitsiläisten tarpeisiin tukeakseen maan taloutta ja turismia.


Matkustamot ja ateriat uudistetaan

Sveitsiläisyhtiö uudistaa Euroopan-liikenteensä Airbus A320- ja A321-koneiden matkustamot markkaskuun lopusta eteenpäin. Matkustamouudistuksen jälkeen koneissa on entistä enemmän matkustajaistuimia ja tarjoavat saman jalkatilan kuin ennenkin. Business-luokassa tilaa on jatkossa hieman enemmän.

Swiss_service_1A320-koneisiin tulee 12 lisäpaikkaa ja A321-koneisiin 19 lisäpaikkaa.

Matkustamoilme tulee olemaan samanlainen kuin yhtiön loungetiloissa ja kaukoliikennelaivastossa. Ensimmäinen uudistettu kone on liikenteesssä marraskuun loppuun mennessä.

Samalla uudistuu myös yhtiön ateriatarjonta. Tulossa on tuoreita tuotteita paikallisilta toimittajilta. Riippuen lennon pituudesta tarjolla on lämpimiä piiraita, leipomuksia ja pidemmillä lennoilla tuoreita salaatteja jälkiruokineen.

 

Laivasto uudistuu

Swiss_B777-300ER_1Swiss on jatkuvasti uudistanut laivastoaan. Yhtiö vastaanottaa ensivuodesta eteenpäin 30 Bombardier Cseries CS100 -konetta joilla korvataan nykyinen Avro RJ100-laivasto.

Airbus-laivasto kasvaa uudella A321ceo-koneella vuonna 2016. Vuosien 2019 ja 2022 välillä laivastoon liittyy kymmenen A320neo- ja viisi A321neo-konetta. Niillä korvataan vastaavia vanhempia koneita.

Swiss_Cseries_1Yhtiön kaukoliikennelaivastoon on tulossa kuusi Boeing 777-300ER-konetta vuodesta 2016 lähtien.

Kaikkiaan laivastouudistuksen arvo on noin 5 miljardia Sveitsin Frangia.

Lue myös: