Transportstyrelsen myönsi Nextjetille pysyvän toimiluvan - yhtiö sai lisää pääomia

Nextjet_Saab340_1Ruotsin kuljetushallitus Transportstyrelsen on 30. lokakuuta 2017 myöntänyt pysyvän toimiluvan Nextjet AB:lle. Omistajat toivat yhtiöön lisää pääomia ja lentoja voidaan jatkaa suunnitellusti myös 17. marraskuuta jälkeen.

Nexjet toteutti uusmerkinnän, jonka kautta neljä omistajaa toi kukin yhtiöön osakepääomaa 10 miljoonaa Ruotsin kruunua. Kokonaisuudessaan osakepääoma kasvoi 40 miljoonalla kruunulla. Uusmerkinnän lisäksi yhtiö myy myös lentokoneitaan. Nämä toimenpiteet vahvistavat Nexjetin tilannetta yhteensä noin 70 miljoonalla Ruotsin kruunulla.

Kaksi omistajista on ahvenanmaalaisia, Air Åland ja Alandia Air, ja kaksi on pohjanmaalaisia, Solving ja Herrfors. Suurimman pääoman lisäyksen Nexjetille antaneet viisi Air Ålandin omistajaa ovat Ålandsbanken, Åland Post, Ömsen, PAF ja Eriksson Capital.

Toinen ahvenanmaalainen yritys, Alandia Air, on Eriksson Capitalin omistama, ja sen toimialaa on lentokoneiden ostaminen, myyminen ja vuokraaminen. Suomalainen Solving-yhtiö on yksi maailman johtavista yrityksistä, jotka toimittavat raskaiden taakkojen ja nesteiden käsittelyjärjestelmiä.

Herrfors puolestaan on johtava alueellinen energiayhtiö, joka toimii sekä Suomessa että Ruotsissa.

Nextjetin toimitusjohtaja Magnus Ivarsson jatkaa yhtiössä omistajana.

"Olemme toteuttaneet juuri ne toimet, jotka lupasimme tekevämme, ja viranomainen on vahvistanut tämän myöntämällä pysyvän toimiluvan. Nyt, kun omistuspohja ja talous ovat kunnossa, voimme keskittyä Nextjetin liikennöinnin kehittämiseen", sanoo toimitusjohtaja Magnus Ivarsson.

Nextjet on jatkuvasti saanut varauksia, ja markkinoilta saatu tuki on ollut merkittävää toimilupaan liittyvistä epäselvyyksistä huolimatta. Tämä luo hyvät edellytykset vahvalle vuoden päätökselle.

"Uudet omistajat tuovat pääoman lisäksi myös uutta tärkeää osaamista. Nextjetin kaltaiselle lentoyhtiölle on selvästi tarvetta, ja uusi omistuspohja luo meille erinomaiset edellytykset nousta entistä vahvemmaksi toimijaksi pohjoismaisilla lentomarkkinoilla", Magnus Ivarsson sanoo.

Nextjetin mukaan kaikki asiakkaat, jotka ovat varanneet matkan jollekin päivälle 17. marraskuuta jälkeen, pääsevät matkustamaan suunnitellusti.

Nextjet lentää Suomessa reittilentoja Saab 340 -potkuriturbiinikoneella Porista Helsinki-Vantaalle ja Tukholmaan, Kokkolasta Tukholmaan sekä Turusta Maarianhaminaan ja Tukholmaan. Yhtiö operoi myös Arctic Airlinkin lentoja Oulusta.

Lisäksi Nextjet on lentänyt lentoja yhteistyössä Finnairin kanssa Helsingin ja Västeråsin välillä. Elokuussa 2016 Finnairin kanssa alkanut yhteistyö päättyi maaliskuussa 2017.

Lue myös: