Työministeri Haatainen lupaa tukea Finnairin osaavalle henkilökunnalle -TE-toimistoa ohjeistettu

Finnair_tail_upTyöministeri Tuula Haatainen kertoo blogikirjoituksessaan pyytäneensä Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimistoa aloittamaan välittömät toimet uusien työmahdollisuuksien kartoittamiseksi sekä palveluiden tarjoamiseksi Finnairin töitään menettävälle henkilöstölle. Finnair ilmoitti 25. elokuuta suunnitelmista vähentää noin 1000 työpaikkaa.

"Tänään saadut uutiset Finnairin suunnitelmista vähentää noin 1000 työpaikkaa pysäyttivät. Matkustamisen vähentyminen koronaviruspandemian myötä on johtanut yhtiön kohdalla mittaviin taloudellisiin tappioihin ja tarpeeseen karsia niin kuluja kuin henkilöstöä. Uutinen on raju esimerkki siitä, kuinka suomalaisten työpaikat ovat kytköksissä myös muiden maiden tautitilanteeseen", kirjoitti työministeri Tuula Haatainen blogissaan.

"Finnairilla on monipuolinen ja osaava henkilökunta, ja Uudenmaan TE-toimistolla on hyvät edellytykset auttaa heitä löytämään uusia työmahdollisuuksia niin palvelusektorilta kuin asiantuntijatehtävistäkin", jatkoi Haatainen.

TEMatiikkaa-blogi: Tukea Finnairin henkilöstölle