Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen Airport Regions Councilin hallitukseen

TA_RitvaViljanenLentokenttäkaupunki Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen on valittu eurooppalaisten lentokenttäalueiden neuvoston Airport Regions Councilin (ARC) järjestön hallitukseen. Järjestö toimii lentokenttäalueiden edunvalvojana ja edistää lentokenttäalueiden yhteisiä tavoitteita Euroopassa.

Kaupunginjohtaja Viljanen valittiin yksimielisesti eurooppalaisten lentokenttäalueiden neuvoston Airport Regions Councilin (ARC) hallitukseen järjestön yleiskokouksessa 19. kesäkuuta 2020. Hallituspaikkojen kausi on kolmivuotinen.

Vantaa on toiminut aktiivisesti neuvostossa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Kaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan hallituspaikka vahvistaa entisestään Vantaan asemaa järjestössä.

"Hallituspaikan myötä Vantaa pääsee vaikuttumaan ja kehittämään järjestöä näköalapaikalta sekä hyödyntämään lentokenttäalueiden verkostoa entistä laajemmin kehittäessään Aviapolista ja lentoaseman aluetta", toteaa Viljanen.

Vantaan kaupunki on mm. suuressa roolissa Aviapolis-alueelle suunnitteilla olevassa uuden ilmailumuseon rakennushankkeessa.

ARC toimii lentokenttäalueiden edunvalvojana ja sen tehtävänä on edistää lentokenttäalueiden yhteisiä tavoitteita Euroopassa. ARC:n hallitus ohjaa neuvoston toimintaa ja päätöksentekoa.

Airport Regions Councililla on kontaktit eri alan järjestöihin sekä organisaatioihin. Lisäksi se osallistuu ja vaikuttaa lentokenttäalueiden kehittämiseen sekä lobbaa jäsentensä etuja. ARC auttaa jäseniään EU-projekteissa, järjestää koulutuksia ja jakaa tietoa toimialan asioita.