Venäjän merivoimien MiG-29K -hävittäjä syöksynyt Välimereen - ohjaaja pelastui

mig-29kub_2_RAC_MiGVenäjän merivoimien lentotukialus Admiral Kuznetsov saattueineen on viime päivät operoinut Välimerellä Kyproksen ja Syyrian välisellä alueella. Combat Aircraftin mukaan tukialuksen lentotoiminnassa sattui sunnuntaina onnettomuus, jossa MiG-29-hävittäjä syöksyi mereen. Ohjaaja käytti heittoistuinta ja noudettiin helikopterilla.

Uusimpien tietojen mukaan kyseessä oli yksipaikkainen moderni MiG-29K -tukialushävittäjä. Admiral Kuznetsovissa ei ole katapulttia vaan koneet nousevat ilmaan samankaltaisesta hyppyristä (otsikkokuvassa), joita on käytetty mm. brittiläisissä tukialuksissa.

Sputnik Newsin mukaan Venäjän puolustusministeriön kertoo onnettomuuden sattuneen koneen ollessa palaamassa tukialukselle lähdettyään lennolle Syyrian ylle. Syynä oli tekninen vika.

Heittoistuinta käyttänyt ohjaaja haettiin merestä kopterilla. Puolustusministeriön mukaan hän on turvassa tukialuksella.

Eri maiden lentotukialukset pitävät yleensä lentotoiminnan aikana ilmassa SAR-helikopteria (Search and Rescue) juuri tällaisten tapausten varalta. T.T.

Päivittynyt kello 19.10: lisätty tieto Venäjän puolustusministeriön kommenteista.