Vuoden 2017 miljoonas lentomatkustaja saapui Lappiin Norwegianin siivin

Lappi_maisema_1Lapin miljoonas lentomatkustaja Heli Rauhala saapui Kittilään Norwegianin lennolla perjantaina aamupäivällä. Lentoasemalla häntä onniteltiin kukkakimpulla ja lentolipuin. Lisäksi terminaalissa tarjoiltiin matkustajille kakkukahvit merkkipaalun saavuttamisen kunniaksi.

"Onnittelemme lämpimästi Lapin lentoasemien miljoonatta matkustajaa. Merkkipaalu tuli vastaan aikaisemmin kuin viime vuonna ja hurja vauhti vain kiihtyy. Lappi on Suomen talvinen vetonaula ja lentoasemillamme se tarkoittaa valtavaa matkustajamäärää marraskuusta huhtikuuhun asti", sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Lappi_milpax_FinaviaFinavia on palkannut lentoasemilleen talvikaudelle lisää työntekijöitä pitämään huolta siitä, että lentoliikenne sujuu mahdollisimman jouhevasti. Talven kiireisimmät päivät tarkoittavat Lapin lentoasemilla hetkittäin myös tilanahtautta, kun matkustajia ja lentokoneita saapuu ja lähtee solkenaan.

"Pohjoiset kohteet ovat nyt suosittuja, matkustajia on paljon ja terminaalitilat lentoasemilla ovat rajalliset. Teemme talven aikana monia sujuvoittavia ratkaisuja muun muassa Kittilän ja Rovaniemen lentoasemilla, mutta toivomme matkustajien varaamaan lentoasemalle tarpeeksi aikaa ja kärsivällistä mieltä", jatkaa Sundelin.

Kittilän ja Rovaniemen lentoasemilla lähtöaulan sujuvuutta parannetaan talven aikana ottamalla käyttöön lähtöselvitysautomaatteja ja nopeuttamalla turvatarkastuslinjaston lipuntarkastusprosessia. Lentoasemien porttialueilla otetaan puolestaan käyttöön ravintola- ja kahvilapalveluiden lisämyyntipisteitä huipputuntien aikana. Lisäksi Rovaniemellä lähtöaulaan on tulossa matkatavaranjättöön tarkoitettuja bag drop -automaatteja.

"Parhaillaan pohdimme sellaisiakin ratkaisuja, joilla parannamme pysyvämmin Lapin lentoasemien kykyä vastata lentoliikenteen kasvuun. Kerromme kehityssuunnitelmista tarkemmin talven aikana", toteaa Sundelin.

Finavian Lapin lentoasemiin kuuluvat Rovaniemi, Kittilä, Ivalo, Kuusamo, Kemi-Tornio ja Enontekiö.

Lue myös: