YLE: Finnair ja matkustamohenkilökunta sopuun säästöistä - neuvottelutulos vaatii vahvistuksen

Finnair_planesPalta ja AKT ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen Finnairin ja yhtiön matkustamohenkilökunnan välille, kertoo YLE. Saavutettu neuvottelutulos vaatii vielä hyväksynnät AKT:n ja Paltan hallituksissa. Finnair kertoi marraskuussa 2022 hakevansa kustannussäästöjä alihankinnalla ja vaarassa olisi ollut jopa 450 työpaikkaa. Vaihtoehtona Finnair haki myös neuvotteluratkaisua.

Finnair tavoitteli säästöjä ja ilmoitti muutosneuvotteluissa harkitsevansa alihankintaa Thaimaan ja Pohjois-Amerikan reittien matkustamopalveluissa. Alihankintasuunnitelma olisi voinut toteutuessaan johtaa noin 450 työpaikan vähentymiseen Finnairin matkustamopalveluissa.

YLE kertoi 13. helmikuuta osapuolten saavuttaneen neuvottelutuloksen, joka voisi vahvistuksen jälkeen tuoda tarvittavia säästöjä ja säästää ainakin osan työpaikoista. Matkustamohenkilökunnan osalta säästöt olisivat ainakin osin määräaikaisia.

Säästöjä toisivat YLE:n mukaan pienennykset yötyökorvauksissa ja yli 14 tunnin pituisten lentojen supistuvista palkanlisistä. Lisäksi kuukausipalkkoja leikattaisiin prosentilla kahden vuoden ajaksi.

Tammikuussa 2023 Finavian tytäryhtiö Airpro kertoi jatkavansa yhteistyötä Finnairin kanssa ja käynnisti haun asiakaspalveluosaajista, jotka tulisivat työskentelemään osana matkustamohenkilökuntaa Finnairin lennoilla kesäkaudelle 2023.

Finnair kertoo vuoden 2022 tuloksestaan 15. helmikuuta 2023.

YLE: Finnair ja matkustamohenkilöstö pääsivät neuvottelutulokseen – 450 työpaikkaa säästyy, jos sopimus menee läpi

Lue myös: