Yleisöopastuksella keskelle lentomatkustamisen nostalgiaa

Liikkeelle_4Suomen Ilmailumuseon Liikkeelle! Lentomatkustaminen uuteen nousuun -erikoisnäyttelyyn pääsee lähes parin viikon ajan tutustumaan opastetulla kierroksella. Sotien jälkeen lentomatkustus tuli kaikkien ulottuville ja kansalaisia kuljettivat maailmalle mm. Finnair ja Keihäsmatkat.

Lentomatkustamien nostalgian maailmaan museoyleisön kuljettavat opastetut kierrokset ovat tarjolla maanantaista lauantaihin aina 8. elokuuta saakka. Opastuskierros alkaa aina kello 13.00.

Liikkeelle_3Kierroksen pituus on noin tunti ja mukaan mahtuu parikymmentä kävijää. Kierroksen aikana tutustumaan myös DC-3 -matkustajakoneeseen (OH-VKB). Opastus sisältyy museon pääsylipun hintaan.

Erikoisnäyttelyssa on luvassa tietoa mm. seuramatkailun voimakkaasta kasvusta ja Seutulan lentoaseman rakentamisesta, josta on kasvanut yksi Pohjois-Euroopan tärkeimmistä kansainvälisistä lentoasemista. Esillä on myös Suomen ensimmäinen vuonna 1009 perustettu matkatoimisto, josta muodostui vuonna 1923 Suomen Matkatoimisto Oy.

Suomen Ilmailumuseo sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella ja Aviapoliksen aseman välittämässä läheisyydessä. Se valtakunnallinen erikoismuseo, jonka kokoelmiin kuuluu sekä siviili- että sotilasilmailun esineistöä. Museon kokoelmissa on noin 80 lentokonetta sekä runsaasti muita ilmailuun liittyviä esineitä, kuten moottoreita, potkureita, mittareita, viestintävälineitä ja pienoismalleja.

asuntomessut_avajaiset_2Suomen Ilmailumuseo on vahvasti läsnä myös Vantaan Asuntomessuilla. Lentoasemalle vievän Kehäradan varteen Kivistöön rakennetun asuntomessualueen vetonaulana on Aeron ja Ilmavoimien DC-3 matkustajakone, joka on saanut nimen Lokki.

Lue myös uutisemme erikoisnäyttelyn avautumisesta sekä Lokista asuntomessualueella: