"Yllätys" - A350 XWB näyttäytyi sittenkin Le Bourgetin taivaalla (video)

A350_lebourgetnet2_eadsAirbus A350 XWB -matkustajakone näyttäytyi sittenkin Pariisin Ilmailunäyttelyn vieraille Le Bourgetin lentokentän yllä. Perjantai oli ensimmäinen suurelle yleisölle avoin päivä - alkuviikko oli varattu yritysvieraille sekä median edustajille. A350 XWB:n ohilentoa pääsi todistamaan myös Ranskan presidentti François Hollande.

Lentääkö Finnairinkin tilaama A350 XWB -matkustajakone Pariisin Ilmailunäyttelyssä vai ei? Sitä on ilmailupiireissä spekuloitu koko alkuvuosi. Kovin suuri yllätys se ei enää kuitenkaan ollut, Nyt toteutunut ylilento nosti uuden konetyypin otsikkoihin juuri sopivasti, kun muu uutisvirta Pariisin Ilmailunäyttelystä oli tyrehtynyt ammattilaispäivien päätyttyä.

Vaikka viikko sitten perjantaina ensilentonsa tehnyt A350 XWB oli nyt vasta kolmannella lennollaan, sen katsottiin olevan valmis esittäytymään suurelle yleisölle. Kone ohitti näyttelyalueen kello 14.30 Suomen aikaa. Kentän reunoille oli kerääntynyt runsaasti yleisöä.

hollande_pas13_2_eadsPresidentin läsnäolo luonnollisesti oli tärkeää vahvasti ranskalaistaustaiselle Airbusille. Hollande jopa saapui Le Bourgetiin Ranskan ilmavoimien upouudella Airbus Military A400M Atlas -kuljetuskoneella. Hän kiersi messualuetta ja tutustui mm. EADS:n osastolla A350 XWB  -ohjaamomakettiin (kuva vasemmalla).

F-WXWB nousi Toulousesta ilmaan kello 12 Suomen aikaa. Ennen Pariisin vierailuaan se lensi Välimerelle, palasi takaisin mantereelle ja lensi Lyoniin. Oletettavasti koelento-ohjelmaan liittyvien muutamien kaarrosten jälkeen A350 XWB suuntasi kohti Pariisia lähestyen Le Bourgetia kaakosta.

Kone kaarsi kentän ylle idästä 600 jalan korkeudessa, teki ohilennon ja kaarsi poispäin esitellen pohjan A350 XWB -logoa.

 

Airbusin vídeo (A350 XWB ylilento alkaen 14.00).

 

Lue myös: