Helsinki-Vantaan uusi Plaza Premium Lounge tarjoaa luksusta jokaisen lentomatkaan

PPL_entrance_1Helsinki-Vantaan lentoasemalla helmikuussa 2022 ovensa avannut Plaza Premium Lounge nostaa Suomen päälentoaseman palvelut uuteen luokkaan ja mahdollistaa entistä paremman matkustuskokemuksen kaikille lentomatkustajille lentoyhtiöstä ja matkustusluokasta riippumatta. Lentoposti.fi tutustui Helsinki-Vantaan lentoaseman uudenlaiseen palvelukonseptiin ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin heti tuoreeltaan.

 

 PPL_oleskelutila_1Lentomatkustajien kiinnostus aiempaa parempaan matkustuskokemukseen on nouseva trendi, jonka myötä lentoyhtiöt, lentoasemat ja muut toimijat tarjoavat entistä laajemmin räätälöitäviä lisäpalveluita. Plaza Premium Loungen palvelut tarjoavat ainutkertaisia mahdollisuuksia niin liikematkustajille kuin vapaa-ajanmatkustajille.

Nyt avautunut lounge on Plaza Premium Groupille jo toinen lounge Helsinki-Vantaalla. Ensimmäinen avautui non-shengen alueelle lähtöportin 40 läheisyyteen vuonna 2019. Premium Plaza Group on ainoa toimija, joka tarjoaa lounge-palveluja Helsinki-Vantaalle sekä lähteville että saapuville matkustajille.

PPL_Henna "Uusi loungemme on herättänyt kiinnostusta ja monet toimijat kuten matkatoimistot ovat olleet kiinnostuneita palveluistamme", kertoi Plaza Premium Loungea Lentoposti.fi:lle esitellyt Plaza Premium Groupin Suomen toiminnoista vastaava Henna Högström.

 Helsinki-Vantaan lentoaseman uudessa avarassa tuloaulassa sijaitseva uusi Plaza Premium Lounge ei piilottele itseään seinien ja pienen oviaukon takana. Sellaisen sijaan tila on luokseen kutsuva ja huomiota herättävä tuloaulaan avautuvine baaritiskeineen. Valaistussuunnittelu ja tunnelmanluonti on onnistunut vaikka luonnonvaloa lounge-tilaan ei ole liiemmälti tarjolla. Myös yksityisyyttä ja rauhallisuutta on riittävästi eikä tuloaulan läpi kulkeva matkustajavirta häiritse loungessa nautiskelua. Loungen tilat jakautuvat erilaisiin alueisiin, joka omalta osaltaan rauhoittaa tilaa.

 "Tarjoamme palveluita laajalle asiakaskunnalle kuten liikematkustajille, lomalaisille ja kokoustajille. Meillä on paljon palveluita yhden katon alla ja tarjolla on täysi paketti vaikka juhliin lähtijöille" avasi Plaza Premium Loungen markkinoinnista vastaava Laura Lindström.

PPL_Laura Lounge mahdollistaa esimerkiksi liikematkustajalle sujuvan aloituksen uudelle työpäivälle uudella aikavyöhykkeellä pitkän kaukolennon päätteeksi. Tarjolla olevat laajat palvelut mahdollistavat virkistäytymisen, lepohetken ja jopa juhliin laittautumisen kampaamokäynteineen ja meikkauksineen.

Kaikki tämä on tarjolla ilman siirtymistä pois lentoasemalta. Kokouksen tai etätyöpäivän järjestäminen onnistuu siis helposti. Myös kulkuyhteydet ovat kunnossa, kun paikalla pääsee lentokoneen lisäksi Kehärataa pitkin ja viereiseltä bussiasemaltakin on vain muutaman minuutin kävelymatka loungeen.

"Lokakuusta 2021 lähtien olemme tarjonneet myös Always-avustuspalvelua, joka on ns. meet and greet -palvelu. Tarvittaessa haemme asiakkaan matkatavaroineen vaikka matkatavara-aulasta ja järjestämme kuljetukset hotelliin sekä takaisin lentokentälle", kertoi Högström laajoista palveluista.

APPL_kokoustilat_2vustuspalvelu on käytettävissä myös vaihtoyhteyksiin eli Plaza Premium Groupin työntekijät opastavat matkustajan lentoasemalla lentokoneesta poistumisen jälkeen suoraan jatkolennolle. Kielitaito ja palveluasenne ovat tärkeässä roolissa ja Plaza Premium Groupilta löytyykin Helsinki-Vantaan lentoasemalla osaamista kiinaksi, espanjaksi, saksaksi, ranskaksi, koreaksi sekä luonnollisesti myös englanniksi.

PPL_kokoustilat_1Muuntuvat kokoustilat mahdollistavat tarvittaessa tapaamiset esimerkiksi välilaskujen aikana tai ryhmien kokoontumiset ennen työmatkoja. Loungen konferenssialueen voi varata vaikka suurempiinkin kokouksiin tai vaikka cocktailtilaisuuksiin. Lisämaksusta käytettävissä on myös äänieristetyt kokoustilat kuudelle tai kahdeksalle hengelle. Niiden lisäksi tarjolla on myös avokonttorimaisia työtiloja säätöpöytien ääressä.

PPL_pallotKaikki lomamatkoille suuntaavat eivät omaa tasokortteja, jotka oikeuttaisivat pääsyn lentoyhtiöiden omiin lounge-tiloihin. Plaza Premium Lounge mahdollistaakin lentomatkailun luksuksen kokemista myös heille ennen siirtymistä turvatarkastukseen.

Tulokerroksessa sijaitsevasta Plaza Premium Loungesta avautuu lähiaikoina myös oma kulkuväylä hissillä suoraan lähtevien kerrokseen ja aivan turvatarkastuksen viereen. Avustuspalvelun ostava asiakas voi käyttää myös premium-turvatarkastuslinjaa.

PPL_lahtoaulaAinakaan toistaiseksi lounge-asiakas ei voi kuitenkaan ostaa premium-turvatarkastukseen vaadittavaa pääsyä lisäpalveluna. Sellaisen tarjoaminen voisi olla yksi merkittävä lisä, joka mahdollistaisi lennolle suuntaavalla asiakkaalle sujuvamman siirtymisen kohti lähtöporttia.

 

Asiakkaat voivat valita laajasta tarjonnasta itselleen sopivat palvelut

PPL_Tia_vastaanottoPlaza Premium Groupilla on oma globaali kanta-asiakasjärjestelmä, jonka bonusjärjestelmän kautta asiakkaille tarjotaan erilaisia etuja. Kanta-asiakasohjelman Smart Traveller -kortilla asiakas saa jatkuvasti 20 % alennuksen palveluista. Pääsy Plaza Premium Loungeen on siis aina maksullinen ja sisäänpääsyä tarjotaan myös ns. walk-in -asiakkaille. Myös lentoaseman henkilökunnalla on mahdollisuus saapua loungeen erikoishintaiselle lounaalle.

"Uusi lounge vahvistaa jalansijaamme Suomessa. Ketjullamme on paljon palveluita, joita voidaan tuoda Suomeen. Nyt meillä on superhyvät avajaistarjoukset ja sisäänpääsy meille onnistuu myös ilman lentolippua", sanoi Lindström.

PPL_sauna_2 Tarjolla on laajasti erilaisia paketteja kuten kahden, viiden ja kymmenen tunnin vierailut. Normaali 40 euron hintainen pääsymaksu avaa Helsinki-Vantaalla kahden tunnin mittaisen vierailun loungeen. Perushinnoittelu sisältää lounge-pääsyn, buffetin tarjonnan sekä lämpimät ruoat. Juomista hintaan kuuluvat olut, viini, kuohuviini sekä virvoitusjuomat. Väkevämmät alkoholijuomat ovat maksullisia.

Plaza Premium Loungen palveluissa on maaliskuun ajan tarjolla erikoishinnoittelu ja tarjolla on erilaisia paketteja, joilla palvelun voi räätälöidä omiin tarpeisiin sopivaksi. Kahden tunnin sisäänpääsy on aikuiselle 36 euroa ja viiden tunnin hinta on 60 euroa. Lisätunnin hinta alkaa yhdeksästä eurosta. Sauna- ja suihkutiloihin pääsee 25 euron lisämaksulla.

PPL_Leon_unimunatAsiakkaat voivat ostaa lisäpalveluina myös kahden tunnin lepohetken 19 eurolla. Lepotilassa on kuusi Go Sleepin ns. unimunaa, jotka esiteltiin Helsinki-Vantaalla vuonna 2013 lentomatkustajan levähdyspaikkahankkeen yhteydessä.

Kotimaisten kielten keskus Kotus nosti unimunan vuonna 2015 kuukauden sanaksi. Tämä lepohetkiä tarjoava ratkaisu on ollut tarjolla Helsinki-Vantaan asiakkaille eri puolilla lentoasemaa ja nyt nämä lepopaikat ovat tarjolla uudessa Plaza Premium Loungessa.

PPL_salonki_1 Spa&Wellness -puolen palveluihin kuuluu myös hiussalonki laajoine hieronta-, kasvohoito-, kynsihoito- ja meikkauspalveluineen. Tämän salongin ja sen palveluiden pariin pääsee myös ilman loungen pääsymaksua.

Lentomatkustajien lisäksi asiakaskuntaa saataneen myös lentoaseman työntekijöistä. Helsinki-Vantaan Plaza Premium Lounge tarjoaa ketjun ainoana paikkana tällaisia palveluja.

PPL_suihkutilat_1Tyylikkäät ja valoisat suihku- ja saunatilat mahdollistavat arjesta ja lentomatkailusta irrottautumisen ja suomalaiseen tyyliin mukaan saa tarvittaessa myös saunaoluen. Saunavierailu on lisämaksullinen palvelu, joka sisältää pyyhkeen, pesuaineet sekä tohvelit.

 Lentomatkustajan ei tarvitse huolehtia matkatavaroistaan vaan ne voi jättää lukittaviin kaappeihin. Tämä mahdollistaa rennomman oleskelun lounge-vierailun aikana.

 PPL_ruokatilaus_1Buffet-alueella on aamiaisella tarjolla mm. leipiä, jugurttia, mysliä ja myöhemmin pienempiä välipaloja. Tarjonta vaihtuu päivän mittaan ja aamiainen vaihtuu kello 11.00 all day menuksi.

Lämpimien ruokien tilaukset tehdään omalla mobiililaitteella Smart Order -tilausjärjestelmän kautta suoraan omalta paikalta. Pöydän reunasta luettava QR-koodi avaa ruokalistan selaimeen, josta asiakas voi valita haluamansa annokset. Maistuvat annokset saapuvat pöytään tuotapikaa. Ruokalistalla on tarjolla myös vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

PPL_ruoka_4 Tällä hetkellä Plaza Premium Loungessa ruokahuolto tulee lämmityskeittiöstä. Tuloaulaan aivan loungen läheisyyteen toukokuussa 2022 avautuvaan uuteen Food Halliin avataan myös Premium Plaza Groupin japanilais-korealaisia makuja tarjoava TGM -ravintola. Se tuo käyttöön oikean keittiön, joka mahdollistaa tarvittaessa laajemman tarjonnan myös tuloaulan Premium Plaza Loungeen. Plaza Premium Groupin non-Schengen -alueen loungessa on myös oma keittiö.

 PPL_baari"Suosikkijuoma gin&tonic maksaa loungen baarissa halvimmillaan 8,50 euroa. Tarjolla on useita erilaisia suomalaisia ginejä ja kolmea erilaista tonic-vettä. Baarissamme on tarjolla myös Helsinki Whiskey Rye Malt - viskiä. Suunnitelmissa on tuoda tarjontaan myös erilaisia suomalaisia alkoholittomia mocktaileja", kertoi vuoromestari Leon.

Plaza Premium Group ja sen lounget ovat tunnettuja maailmalla

Tuloaulan Plaza Premium Loungen palvelut ovat kunnossa ja asiakaskunta kasvaa vähitellen. Premium Plaza Groupin molemmat lounge-avaukset ovat jääneet enemmän tai vähemmän maailman mullistusten jalkoihin. Nyt ne ovat kuitenkin avoinna ja valmiita palvelemaan matkustajia ja muita asiakkaita.

PPL_Korin_tarjoilee"Meillä on työntekijöitä Suomessa tällä hetkellä parikymmentä ja uusi TGM-ravintola nostaa määrä vielä noin kymmenellä", kertoi Högström.

 Helsinki-Vantaan lentoaseman nykyisen terminaalin T2 -tuloaulassa eli kaikille avoimella alueella sijaitseva Plaza Premium Lounge on avoinna päivittäin kello 06.00-23.00. Kauneussalongin palveluilla on omat aukioloaikansa.

 Plaza Premium Groupilla on lounge-tiloja, mm. Abu Dhabissa, Brisbanessa, Hongkongissa, Kuala Lumpurissa, Lontoossa, New Delhissä, Roomassa, Shanghaissa ja Singaporessa. Premium Plaza Lounge on jo yli 20 vuotta alalle toimineen Hong Kong Plaza Premium Groupin lippulaivabrändi. Yhtiö avasi ensimmäisen lounge-tilansa Hongkongiin vuonna 1988. Konserni työllistää yli 5000 henkilöä ja palvelee vuosittain maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa matkustajaa. Toimintaa on yli 30 eri maassa ja yli 70 kansainvälisellä lentoasemalla.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla ns. airsidella eli turvatarkastetulla alueella on tarjolla myös kolme Finnairin loungea, SAS:n lounge ja Swissportin Aspire-lounge. Osa näistä loungeista on tällä hetkellä auki rajoitusti tai tilapäisesti suljettu.

PPL_ruoka_1PPL_Allan_ja_CharikaPPL_kokoustilat_3PPL_matkatavarahyllyPPL_ruoka_2PPL_ruoka_3PPL_sauna_1PPL_suihkutilat_2PPL_wellness_1PPL_salonki_2PPL_foodhall 

 

 

 

Lue myös: Plaza Premium Group avaa uuden lounge-tilan Helsinki-Vantaan valmistuvalle keskusaukiolle