Air France-KLM ja SAS solmivat codeshare- ja interline-sopimukset - voimaan 1. syyskuuta 2024

SE-ROH_010622Air France-KLM ja SAS ovat 11. heinäkuuta allekirjoittaneet codeshare- ja interline-sopimukset koskien Air Francen, KLM:n ja SAS:n lentoja. Sopimukset sisältävät myös kanta-asiakasohjelmien edut. Muutokset tulevat voimaan 1. syyskuuta 2024, jolloin SAS liittyy virallisesti SkyTeam-lentoyhtiöallianssin jäseneksi.

Osapuolten välinen codeshare-sopimus kattaa laajasti kohteita Euroopassa. Air Francen ja KLM:n asiakkaat saavat pääsyn 33 kohteeseen Pohjois-Euroopassa SAS:n Kööpenhaminan, Oslon ja Tukholman liikenteensolmukohtien kautta. SAS:n asiakkaat puolestaan saavat pääsyn 33 kohteeseen Euroopassa Air Francen Pariisin Charles de Gaullen ja KLM:n Amsterdamin liikenteensolmukohtien kautta.

AF_KLM_noseAir France ja KLM operoivat jopa 200 viikottaista lentoa Pariisin Charles de Gaullesta sekä Amsterdamin Schipholista SAS:n liikenteensolmukohtiin Kööpenhaminassa, Oslossa ja Tukholmassa. SAS lentää jopa 44 viikkovuoroa Kööpenhaminasta, Oslosta ja Tukholmasta Pariisiin ja 65 viikkovuoroa Amsterdamiin.

Kaikki kolme yhtiötä operoivat lentoja myös Helsinki-Vantaalle.

Mannertenväliset yhteydet tulevat codeshare-sopimuksen piiriin lähitulevaisuudessa.

Uusi interline-sopimus kattaa Euroopan reittiverkoston Air Francen, KLM:n ja SAS:n lennoilla. Sopimus helpottaa matkaa huomattavasti matkustajille, jotka käyttävät matkallaan useampaa kuin yhtä lentoyhtiötä. Matkustajien tarkastuskortit voidaan kirjoittaa kaikille lennoile jo lähtökentällä, jonka lisäksi matkatavarat selvitetään lopulliseen määränpäähän saakka. Interline-sopimus mahdollistaa lentoyhtiölle myös oikeuden myydä lippuja toisen lentoyhtiön lennoille.

Flying Blue ja Eurobonus -kanta-asiakaohjelmien jäsenet saavat pisteitä ja lentomaileja kaikilta Air Francen, KLM:n ja SAS:n lennoilta 1. syyskuuta 2024 lähtien.

Lue myös: