Ilmavoimien Hornet-ylilennot Hamina Tattoossa, Turun merikadettipäivillä sekä Mikkelin ilmailupäivässä

HN-429_080519dIlmavoimat lentää elokuussa F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä ylilentoja useiden tapahtumien yhteydessä eri paikkakunnilla. Ylilentoja nähdään Hamina Tattoossa, Turun merikadettipäivillä sekä Mikkelin ilmailupäivässä.

Kansainvälinen sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo saa Hornet-ylilennon 1. elokuuta kello 11.00.  Tapahtumassa on esillä myös Ilmavoimien esittelypiste, jossa voi tutustua Ilmavoimien toimintaan.

Seuraava Hornet-ylilento nähdään Turussa Pohjoismaisten merikadettipäivien (Nordic Cadet Meeting, NOCA24) yhteydessä 7. elokuuta. Ylilento toteutetaan tapahtuman avajaisparaatissa kello 19.00.

Merikadettipäiville osallistuu noin 300 kadettia Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta. Kadetit tulevat kilpailemaan mm. jalkapallossa, uinnissa, maastojuoksussa ja köydenvedossa. NOCA:n kilpailujen ja tilaisuuksien tapahtumapaikat sijaitsevat ympäri Turkua. Yleisö voi seurata osaa tapahtumista.

Hornet nähdään taivaalla myös Mikkeli Air Show 2024 -ilmailutapahtumassa 25. elokuuta. Ilmailupäivänä on luvassa ilmailullista ja taitolentoon painottuvaa ohjelmaa koko perhelle kello 11.00-1700. Pääohjelmanumerona on Hornet-ylilento kello 14.00.