Finnairin lennot Qatar Airwaysille Dohaan päättyvät Kööpenhaminasta ja Tukholmasta tammikuussa 2025

Qatar_Finnair_tails_1Finnairin lennot Tukholmasta ja Kööpenhaminasta Dohaan päättyvät 15. tammikuuta 2025. Finnair tarjoaa reiteillä jatkossa codeshare-lentoja oneworld-kumppani Qatar Airwaysin kanssa. Finnair joutuu etsimään A330-300 -laajarunkokoneillensa uutta lennettävää.

Finnair kertoi 31. heinäkuuta päivittäneensä liikenneohjelmaansa IATA-talvikaudelle 2024/2024 eli 30.10.2024 – 29.3.2025 väliselle ajalle. Finnairin liikenneohjelmamuutokset sisältävät lentojen peruutuksia sekä aikataulumuutoksia.

Kyseiset muutokset sisältävät tiedon Finnairin Dohan-lentojen päättymisestä 15. tammikuuta 2025 Kööpenhaminan ja Tukholman osalta. Finnair kertoo pahoittelevansa mahdollisia muutoksia matkustajiensa matkasuunnitelmiin.

Finnair avasi marras- ja joulukuussa 2022 kolme uutta reittiä Dohaan yhteistyössä Qatar Airwaysin kanssa. Finnair ja Qatar Airways ovat jakaneet reittien rahti- ja matkustajakapasiteetin. Lisäksi yhteistyötä on tukenut laaja codeshare-sopimus. Sopimus oli merkittävä, sillä se toi Finnairin A330-300 -koneille sopivia reittejä.

Nykytilanteessa, kun venäjän ilmatila on suljettu ei A330-koneiden toimintamatka riitä Aasiaan-kohteisiin saakka. Finnair onkin lentänyt A330-koneillaan Lähi-idän ja Yhdysvaltain kohteisiin. Kaksi A330-konetta on vuokrattu miehistöineen Qantasille lentämään Bangkokista ja Singaporesta Australian Sydneyhin. 

Yhteistyö avasi Finnairin asiakkaille Qatar Airwaysin yli sadan kohteen verkoston Dohasta Australiaan, Uuteen Seelantiin, Kaakkois-Aasiaan, Lähi-Itään ja Afrikkaan. Samalla Qatar Airwaysin asiakkaat pääsivät hyödyntämään uusia mahdollisuuksia Finnairin pohjoisessa verkostossa.

Reitit toteutuivat Dohaan Helsinki-Vantaalta, Tukholmasta ja Kööpenhaminasta. Alunperin yhteistyön oli määrä kattaa myös neljäs reitti. Se ei kuitenkaan toteutunut ja yksi syy oli Finnairin oman lentämisen kasvu. Finnairilla ei olisi ollut lentokoneita eikä miehistöjä neljännelle Dohan-reitille.

Qatar_A320_HEL_2Finnair kertoi vuonna 2022 sopimuksen julkistamisen yhteydessä Lentoposti.fi:lle, että kyseessä on pitkäaikainen sopimuskausi, joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

Finnairin edellinen toimitusjohtaja Topi Manner povasi Lähi-idästä tulevan strategisen yhteistyön myötä Finnairille Manner-Kiinan veroinen markkina.

Sopimuskausi päättyy tammikuussa 2025 siis ainakin kahden Dohan-reitin osalta ja lennot Helsinki-Vantaalta Dohaan jatkuisivat toistaiseksi.

Qatar Airways avasi lentonsa Dohasta Helsinki-Vantaalle jo lokakuussa 2016. Ennen koronaviruspandemiaa Qatar Airways lensi parhaimmillaan Helsinki-Doha -reittiä seitsemänä päivänä viikossa ja kahdesti päivässä.

Lue myös:

Artikkeli: Finnairin Topi Manner: katsomme itään, etelään ja länteen – sopeudumme uusiin realiteetteihin