Flightradar24-palvelussa katkoksia - syynä laajat sähkönjakelun häiriöt Ruotsissa

FR24_empty(päivittynyt klo 11.14) Flightradar24-lennonseurantapalvelun toiminnassa on ilmennyt haasteita keskiviikkoaamuna 26. huhtikuuta. Ongelmien taustalla ovat Ruotsissa ilmenneet laajat sähkönjakelun häiriöt, jotka ovat sotkeneet yhteiskunnan toimintoja laajemminkin. Flightradar24:n palvelut normalisoituivat noin kello 11.00.

Tukholman alueen sähkökatkot ovat pysäyttäneet keskiviikkoaamuna mm. metron, vaikuttaneet televisiolähetyksiin ja ydinvoimaloiden toimintaan. Svenska Kräfnetin mukaan ongelmat alkoivat Tukholman alueella aamulla kello 06.40 huoltotöiden yhteydessä, joita toteutettiin Tukholman pohjoispuolella Hagbyssä. Toistaiseksi ei ole tiedossa ovatko vaikutukset yltäneet myös lentoliikenteeseen. Swedavia ja LFV eivät ole tiedottaneet häiriöistä.

Vaikutukset näkyvät myös suositussa Flightradar24-lennonseurantapalvelussa, jossa taivas on tyhjentynyt lentokoneista sähkönjakelun häiriöiden seurauksena.

Flightradar24 tiedotti noin kello 10.30 Suomen aikaa aloittavansa palveluidensa palauttamisen. Lennonseurantapalvelu toimi normaalisti noin kello 11.00.

Päivitys kello 10.38: Lisätty tieto Flightradar24:n palveluiden palauttamisesta.
Päivitys kello 11.14: Lisätty tieto Flightradar24:n palveluiden palautumisesta.