Helsinki-Vantaan terminaalin T2 saattoliikenne jumiutuu - syynä työmaat ja väärä pysäköinti

IMG_20190206_064538Autoliikenne kärsii Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin T2 edustalla päivittäisistä ruuhkista. Lentoaseman edustalle on aamuisin ollut satojen metrien mittaisia autojonoja. Syynä ovat terminaalin edustan remontin kaventamat ajokaistat sekä väärin  pysäköivät. Lentokentälle on syytä tulla aiempaa aikaisemmin ehtiäkseen lennolle.

Finavia kertoo, että lentoaseman uuden sisääntulon alkaneiden rakennustyömaiden vuoksi ajokaistoja on jouduttu kaventamaan, mikä entisestäänkin lisää ahtautta matkustajien jättöpaikoilla. Myös villi pysäköinti on tullut ongelmaksi terminaalin edustan ajorampilla.

"Väärin pysäköidyt autot vievät tilaa terminaalin edestä ja jonouttavat sisäänajoliikenteen lentoasemalle. Olemme huolissamme, että tilanne voi aiheuttaa jossain vaiheessa jopa lennolta myöhästymisiä", kertoo Helsinki-Vantaan liikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

 Lentokenttäyhtiö on jopa varautunut kieltämään saattoliikenteen terminaalin edustalle kokonaan yksityisautoilijoilta.

IMG_20190206_065426Tuleva viikonloppu käynnistää yhden vuoden vilkkaimmista lomasesongeista, jolloin myös autoliikenne kentälle kasvaa. Talvilomille lähtö käynnistyy torstaina 14. helmikuuta, kun perheet suuntaavat hiihtomatkoille Lappiin ja Keski-Eurooppaan sekä aurinkolomille kaukokohteisiin.

Finavia pyytää matkustajia varaamaan riittävästi aikaa lentoasemalle saapumiseen, lähtöselvitykseen ja matkatavaroiden jättöön sekä turvatarkastukseen. Ajoissa kannattaa tulla erityisesti torstaista sunnuntaihin, kun lento lähtee aamulla kello 6 - 9 tai iltapäivällä kello 15 - 18.

 Jouhevan auto- ja taksiliikenteen varmistamiseksi Finavia pyytää nyt kaikkia saattajia ja vastaanottajia pysäköimään Pikaparkkiin, joka sijaitsee P3-paikoitushallissa. Sieltä on T2-terminaalin turvatarkastukseen noin seitsemän minuutin kävelymatka, jonka voi tehdä sisätiloissa.


Maksuton pysäköinti Pikaparkissa helmikuun ajan

"Helmikuussa tarjoamme ilmaisen pysäköinnin tunnin ajaksi Helsinki-Vantaan Pikaparkkiin. Toivomme, että mahdollisimman moni käyttäisi etua hyödykseen. Se sujuvoittaisi terminaalin edustan liikennettä koko hiihtolomasesongin ajan. Maksuton pysäköinti on voimassa helmikuun loppuun asti", Isomäki sanoo.

Normaalisti pysäköinti Pikaparkissa maksaa euron kymmeneltä minuutilta eli kuusi euroa tunnilta. Pikaparkista voi ajaa ulos maksutta, jos pysäköinti kestää alle kymmenen minuuttia.

Vuoden 2019 aikana paras kulkuväline lentoasemalle saapumiseksi on todennäköisesti Kehäradan junayhteys, johon rakennustyöt eivät vaikuta.

Lue myös: