Lappeenrannan lentoasema Oy:lle ammattilaishallitus - mukana ilmailuosaajia Finnairilta ja Blue1:lta

EFLP_terminaali_2Saimaan lentoasema säätiö nimesi Lappeenrannan Lentoasema Oy:lle viisihenkisen, erityisosaajista koostuvan hallituksen. Puheenjohtajaksi nimettiin kokenut teollisuusjohtaja, diplomi-insinööri Eelis Eskelinen. Hallitukseen nimettiin myös kokeneita ilmailualan osaajia.

Saimaan lentoasema säätiön toimitusjohtaja Olli Naukkarinen kiittelee päätöksentekijöitä siitä, että hallitukseen nimettiin kaukonäköisesti alojensa asiantuntijoita. Naukkarinen katsoo, että valinnat ovat valtakunnallisesti uraauurtavia verrattuna totuttuihin, perinteisiin valintoihin.

Hallituksen jäseniksi nimettiin 25. huhtikuuta Riitta Aaltonen, Tom Christides, Jaana Kaartinen ja Mikko Rautio. Hallituksen puheenjohtajana aloittaa Eelis Eskelinen.

Saimaan lentoasema säätiön puheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen on erittäin tyytyväinen Lentoasema Oy:n hallituksen kokoonpanoon. 

"Monipuolinen osaaminen ja kokemus antavat hyvät lähtökohdat kehittää lentokenttätoimintaa. Alansa huippuosaajista koostuva hallitus tuo lentoaseman johtoon kaipaamaamme asiantuntemusta. Onnistuimme kokoamaan poikkeuksellisen pätevän osaajajoukon lentokenttätoimintoja johtamaan", Kiljunen sanoo. 

 Olli Naukkarinen täsmentää, että lentoliikenne, matkailu ja siihen liittyvä myynti ja markkinointi sekä strategisesti oikeanlaisen konseptin rakentaminen tarvitsevat erityisosaamista, jollaista hallinnon ja talouden ammattilaisilta puuttuu.

"Odotan innolla tämän kokeneen joukon strategialinjauksia", Naukkarinen hehkuttaa. 

Hän pitää tärkeänä, että hallitus koostuu asiantuntijoista, jotka täydentävät toistensa ammattitaitoa. 

"Lappeenrannan lentoasema on rohkea ja uraauurtava maakunnallinen hanke, jonka kehittämiseen tarvitaan paikallistuntemusta, laajaa elinkeinoelämän ja kuluttajamarkkinoinnin osaamista, brändijohtamista sekä kansainvälisten yhteyksien ja lentoliikenteen asiantuntemusta", Naukkarinen perustelee valintoja. 

Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi nimetty, Lappeenrannassa asuva Eelis Eskelinen tuo hallitukseen vankkaa paikallistuntemusta. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus liike-elämästä ja monipuolista osaamista muun muassa yritysten hallitustyöskentelystä. 

Riitta Aaltosella on erittäin pitkä ja monipuolinen kokemus matkailusta ja kuluttajille suuntautuvasta oheismyynnistä. Hän on ollut uudistamassa Finnmatkojen liiketoimintamallin perinteisestä matkamyynnistä digitaaliseksi, nettivetoiseksi. Lisäksi hän on ollut kehittämässä liiketoimintakonsepteja Silja Linella ja Suomen Sparilla ja uudistanut muun muassa R-kioskien konseptin. Aaltonen on kokenut hallitusammattilainen.

Blue1_Tom_ChristidesLentoliikenteen ja sen kehittämisen tuntemusta hallitukseen tuo Tom Christides, joka tuntee hyvin varsinkin Euroopan sisäisen lentoliikenteen. Lappeenranta on Christidesille ennestään tuttu, sillä hän oli avaamassa Lappeenranta–Kööpenhamina reittiä. Christides on työskennellyt aiemmin muun muassa Blue1:lla ja Finnairilla.

Jaana Kaartinen puolestaan on markkinoinnin ja brändihallinnan osaaja sekä kokenut muutosprosessien johtaja ja yhteistyöverkostojen luoja. Hän tuo mukanaan pitkän kokemuksen brändin rakentamisesta ja kuluttajamarkkinoinnista.

Äidinkielenään kiinaa puhuva Mikko Rautio tuo hallitukseen Kaukoidän markkinaosaamista ja asiakastuntemusta. Hänellä on uraauurtava kokemus Aasiasta Suomeen suuntautuvassa matkailussa ja lentoliikenteessä. Rautio on toiminut Finnairin Kiinan maajohtajana yli 20 vuotta toiminut ja viisi vuotta Finnairin Etelä-Aasian maajohtajana Singaporessa.


Lentoliikenne vahvistaa Saimaan matkailuklusteria 

EFLP_terminaaliLappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen pitää lentoliikennettä erittäin tärkeänä Saimaan alueen matkailuelinkeinon kehitykselle, Kaakkois- ja Itä-Suomen vientivoittoiselle liike-elämälle sekä yliopistolle ja ammattikorkeakoululle. Samalla hän korostaa, että myös maakunnan asukkaat hyötyvät suorista reittilennoista Eurooppaan ja sieltä avautuvista jatkoyhteyksistä. 

"Kun maailmalta pääsee Saimaalle nopeasti ja helposti lentoteitse, matkailualan yrittäjät kokevat, että heidän kannattaa kehittää palvelujaan erilaisista kulttuureista saapuville asiakkaille. Monipuoliset palvelut ja alueen hyvä saavutettavuus tukevat toisiaan ja vahvistavat koko matkailuklusteria. Lappeenrannan lentokentällä on itäisessä Suomessa huomattavasti maakuntaa laajempi vaikutus", Eskelinen arvioi. 

Hän pitää hyvien lentoyhteyksien luomista Lappeenrannan ja Euroopan välille sekä lentoyhtiön hallituksen tehtävää poikkeuksellisen haasteellisena. 

Eelis_Eskelinen"Valtion sekä myös säätiön taustayhteisöjen eli Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan liiton taloudellinen tuki on välttämätöntä ainakin alkuvuosina. On todella tärkeää, että hallituksessa on laaja-alaista kokemusta ja osaamista", sanoo Eskelinen sanoo.

Hän on n valmis tarttumaan haasteelliseen puheenjohtajan tehtävään, koska haluaa kantaa yhteiskuntavastuuta maakunnan kehittämisestä. 

Useiden liikeyritysten hallituksen puheenjohtajana Eskelisellä on läheinen kontakti elinkeinoelämään. Aiemmin hän on toiminut myös muun muassa Etelä-Karjalan Kauppakamarin puheenjohtajana, Saimaan ammattikorkeakoulun ja Etelä-Karjalan ammattiopiston johtokunnissa sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston Tukisäätiön hallituksessa.

Lue myös: