Suomen suurin ilmailuyhdistys Skydive Finland sai uudet ja upeat toimitilat Uttiin

skydive_finland_kerho_0516_4Skydive Finland ry:n uudet toimitilat Utin lentoasemalla otettiin virallisesti käyttöön viime viikolla. Vanha 70-luvun alussa valmistunut rakennus purettiin ja uusi nousi sen paikalle. Uutuuttaan kiiltävät tilat tarjoavat upeat puitteet laskuvarjohyppytoiminnalle. Rakennuksessa on huomioitu niin yhdistyksen kuin jäsenten tarpeet.

Suomalaiset ilmailukerhot toimivat usein lentokonehallien nurkissa tai erilaisissa aluperin väliaikaiskäyttöön tarkoitetuissa tiloissa. Toki poikkeuksiakin löytyy joiltain lentopaikoilta kuten esimerkiksi Oripäästä, Piikajärveltä tai Räyskälästä. Kokonaan uusien tilojen rakennuttaminen tässä laajuudessa on kuitenkin harvinaista.

skydive_finland_kerho_0516_1"Vanhat 1970-luvulla rakennetut ja useaan otteeseen laajennetut toimitilamme eivät enää vastanneet nykyisiä tarpeitamme", kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Ville Kajala.

"Päätimme rakennuttaa toimitilat, jotka  vastaavat 2020-luvun ilmailijoiden vaatimuksia. Modernit tilat mahdollistavat jatkossa myös kansainvälisten hyppytapahtumien ja kilpailujen järjestämisen."

skydive_finland_kerho_0516_3Lähes 500 neliömetrin toimitiloissa on toimisto-, koulutus- ja kalustohuoltotilat, sosiaalitilat sekä kahvio (yllä, klikkaa kuvat suuremmaksi). Kengät jätetään eteiseen kuin kotona konsanaan.

Rakennuksesta löytyy myös kaksi keittopistettä jäsenten omalle ruoanvalmistukselle (vasemmalla). Majoitustilaa on tarjolla kerrossängyissä kahdessa kahdeksan hengen huoneessa.

Luonnollisesti uudessa kerhorakennuksessa on hyppääjille tärkeä sauna. Löylyhuone toimii sekasauna-periaatteella, pesutilat ovat miehille ja naisille erilliset.

Toimitilat on rakennettu moduulirakenteisista tilaelementeistä, mikä mahdollisti rakennuksen pystyttämisen keväällä yhdistyksen aktiivisen toimintakauden ulkopuolella. Elementtiratkaisu mahdollistaa tarpeen mahdollisesti vaatiessa rakennuksen siirron uuteen paikkaan.

skydive_finland_kerho_0516_2Hankkeen kokonaiskustannuksia ei kerrota, mutta luonnollisesti kyse on useista sadoista tuhansista euroista. Yhdistys rahoitti uudisrakennushankkeen omilla kassavaroilla sekä pankkilainalla. Myös Suomen Ilmailuliiton tukisäätiö tuki hanketta pienellä summalla.

"Tavallisesti ilmailuyhdistykset ovat rakentaneet toimitilansa talkoilla. Tämä hanke oli kuitenkin niin suuri, että päätimme toteuttaa sen ammattilaisvoimin. Olemme tyytyväisiä siitä, että hanke on samalla tukenut kouvolalaista yritystoimintaa", Kajala jatkaa.

Uusien toimitilojen valmistuttua myös yhdistyksen toimisto muuttaa SIL-talosta Helsinki-Malmin lentoasemalta Uttiin. Skydive Finland työllistää kaksi työntekijää sekä lisäksi joka kesä 5-8 kausityöntekijää.

Arkkitehtisuunnittelijaa lukuun ottamatta kaikki hankkeeseen osallistuneet yritykset olivat kouvolalaisia. Hankkeen KVR-urakoitsijana toimi Elementit-E Oy.

Cessna_208b_uttiSkydive Finland ry on Suomen suurin ilmailuyhdistys, jossa on noin 800 jäsentä. Se syntyi, kun helsinkiläinen Hangon Täktomin kentällä toiminut Suomen Laskuvarjokerho ry ja Utin hyppytoiminnasta aiemmin vastannut Utin Laskuvarjokerho ry yhdistivät toimintansa.

Kerho toimii pääasiassa Utin lentokentällä ja tekee kahdesta Cessna 208 Caravanista vuosittain n. 14 000-15 000 hyppyä. Yhdistys on hankkinut omaan koneeseensa viisilapaisen lentomelua vaimentavan potkurin. T.T.

Lue aiempia Lentoposti.fi -juttuja Skydive Finlandista: