Tanskaan uusi tilauslentoyhtiö - airseven aloittaa lennot alkuvuodesta 2021

airseven-737_1Tanskaan on perustettu uusi tilauslentoyhtiö airseven, jonka on määrä aloittaa loma- ja tilauslennot sekä ACMI-operaatiot alkuvuodesta 2021. Yhtiön käyttöön on hankittu kaksi käytettyä Boeing 737-400 -konetta.

Lomalentoja, tilauslentoja ja ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance) eli wet lease -operaatiota tarjoavan airsevenin takana on vuonna 2009 perustettu tanskalainen matkatoimisto Primo Tours. Se on aiemmin lennättänyt asiakkaitaan Jet Timen ja Danish Air Transportin koneilla.

Primo Tours on airsevenin suurin rahoittaja sekä ensimmäinen asiakas. Neuvottelut muiden asiakkaiden kanssa ovat vielä kesken.

Airsevenin lento-operaatioista vastaa vuonna 1961 perustettu Roskildessa toimiva lentoyhtiö ja lentokoulu Copenhagen AirTaxi. Se on lentänyt matkustajia kuusipaikkaisilla Partenavia P.68 Observer -koneilla, kahdeksanpaikkaisilla Pilatus PC-12 -koneilla sekä 10-paikkaisilla Britten-Norman BN-2 Islander -koneilla.

Airsevenin käyttöön on hankittu kaksi 168-paikkaista Boeing 737-400 -matkustajakonetta. Ne ovat saapuneet Roskildeen joulukuun alussa. Kyseiset koneet OY-ASA ja OY-ASB ovat olleet viimeksi romanialaisen Blue Airin käytössä. Niistä ensimmäinen on valmistettu vuonna 1990 ja jälkimmäinen vuonna 1992.

Uusi yhtiö arvioi tarjoavansa noin 50 työpaikkaa ja saman verran lisätyöpaikkoja myös alihankkijoille.

Lue myös: