Avaruudessa laulettu Space Oddity -musiikkivideo katoaa bittiavaruuteen tiistaina

hadfield_nasa_youtubeJos et ole vielä nähnyt 22 miljoonaa katsomiskertaa kerännyttä Space Oddity -musiikkivideota, tulee kiire. Se on tänään 13. toukokuuta nähtävänä viimeistä päivää. Erikoiseksi videon tekee se, että se kuvattiin painottomassa tilassa kansainvälisellä avaruusasemalla. Laulajana maapallon kiertoradalla on astronautti Chris Hadfield.

Vuosi sitten kanadalainen astronautti ja entinen Hornet-lentäjä Chris Hadfield oli toiminut kansainvälisen ISS-avaruusaseman komentajana. Hän valmistautui paluulentoon maanpinnalle Sojuz-kapselissa.

Sen kunniaksi Hadfield julkaisi YouTubessa videon, jossa hän laulaa komean version David Bowien avaruussaagasta Space Oddity. Se on kerännyt komeat 22 miljoonaa katsomiskertaa.

Musiikkikappaleen tekijänoikeuksien haltijoilta saatiin vain vuoden käyttöaika ja se päättyy siis tänään. Hadfield julkaisi tiedon videon poistamisesta tiistaina Twitterissä @Cmdr_Hadfield ja sai järkyttyneitä kommentteja kappaleen ystäviltä.

Toisaalta internetistä on käytönnössä mahdotonta poistaa mitään, joten varmasti kopioita ilmestyy muihin videopalveluihin kuin YouTubeen. (Päivitys 14. toukokuuta: video on nähtävissä ainakin toistaiseksi Timen nettisivulla.)

Mutta vielä tänään siis ehtii katsoa virallisen version musiikkivideosta, jonka "lavasteet" ovat poikkeuksellisen komeat.

Lentoposti.fi blogasi asiasta vuosi sitten:

Ex-Hornet lentäjä laulaa Space Oddityn kiertoradalla - välitön YouTube-hitti