Airberlinin investointiprosessin takaraja lähestyy - yhtiö lopettaa lennot odotetusti

AirBerlin_A320_B737Investointiprosessi Airberlinin osien hankkimiseksi on tulossa ratkaisevaan vaiheeseen. Neuvotteluja Lufthansa-konsernin ja Easyjetin kanssa on käyty tiiviisti viimeisten viikkojen aikana. Päätöksiä on määrä tehdä torstaina 12. lokakuuta. Tekniikan toimintojen osalta tarjousten takaraja on vasta seuraavalla viikolla.

Airberlin_Dash_A320Airberlin kertoo lausunnossaan olevansa luottavainen, että löytyy investoija, joka on kiinnostunut yhtiön osista sekä sen toiminnan jatkamisesta. Air Berlin GmbH & Co Luftverkehrs KG aloitti maksukyvyttömyysmenettelyn 15. elokuuta 2017, jonka aiheuttivat isot tappiot ja heikolta vaikuttaneet tulevaisuuden näkymät. Charlottenburgin käräjäoikeuden odotetaan antavan päätöksensä maksukyvyttömyysasiassa lokakuun loppuun mennessä.

Yhtiö ilmoitti sisäisesti 5. lokakuuta aloittavansa neuvottelut työntekijöiden edustajien ja muiden osapuolten kanssa sosiaalisen suunnitelman toteuttamiseksi, kun yhtiön toiminta päättyy. Neuvottelut alkoivat 9. lokakuuta. Työntekijöiden edustajien kanssa aloitettujen myötä selvitetään jatkotoimija lähitulevaisuudelle.

AB_EW_LH_tailsAirberlin odottaa suuren osan työntekijöistä säilyttävän työpaikkansa. Yksin Lufthansa-konserniin kuuluva Eurowings on kertonut tarjolla olevan 1000 työpaikkaa. Lisää paikkoja odotetaan avautuvan, kun neuvottelut Lufthansan ja Easyjetin kanssa saadaan päätökseen.

 

Kaikki Airberlinin työntekijät eivät kuitenkaan työllisty neuvottelutuloksesta huolimatta. Yhtiö rohkaiseekin aktiiviseen työnhakuun ja järjestää myös itse kaksi työnhakutapahtumaa.

Aloitetun maksukyvyttömyysmenettelyn seurauksena toiminnan jatkaminen ei ole enää tiettyjen ehtojen toteutuessa sallittu. Airberlinin tapauksessa se tarkoittaa mm. sitä, että kaikki ostosopimukset on hyväksytettävä kilpailulainsäädännön mukaisesti Euroopan komission kilpailuviranomaisella. Menettely kestää useita viikkoja tai kuukausia.

NIKI_HELAirberlin ei enää kykene operoimaan ilmaliikennettä ja sen toiminta on päättymässä 28. lokakuuta tai viimeistään, kun maksukyvyttömyysmenettely etenee.

Wetlease-operaatioiden osalta lentotoimintaa kuitenkin jatketaan siihen saakka, kun kilpailuviranomaiset sen hyväksyvät.

Vaikka Airberlinin toiminta päättyy niin konserniin kuuluvat lentoyhtöt NIKI ja LGW jatkavat toimintaansa.

Lue myös: