Airbusin FlySmart-järjestelmä ensimmäiseksi Qantasille

iPad_flysmart_1Qantas on Airbusin FlySmart EFB -ratkaisun (Electronic Flight Bag) ensimmäinen asiakas. Australialaisyhtiö on työskennellyt Airbusin kanssa projektissa heti sen julkaisusta lähtien. Pian ohjaajat voivat käyttää Airbusin lentokäsikirjoja sekä suoritusarvolaskentaa iPadillä.

Airbus esitteli ensimmäisenä lentokonevalmistajana ohjaamotyöskentelyyn sopivaa iPadiin perustuvaa EFB-ratkaisua. Yhtiö esitteli FlySmart with Airbus tuotteensa heinäkuussa Farnborogh ilmailunäyttelyssä Englannissa. Tuote tarjoaa lentoyhtiöille vaihtoehdon PC-pohjaisille järjestelmille.

Airbusin EFB-järjestelmä toimitetaan ensimmäisenä Qantasille ja sen jälkeen kasvavalle joukolle muita operaattoreita maailmanlaajuisesti.

"Olemme tyytyväisiä tekemäämme työhön Airbusin kanssa uuden innovatiivisen EFB-järjestelmän eteen. Sovellus on osa laajempaa kokonaisuutta, jonka myötä iPadit tulevat kaikkien Qantasin lentäjien käyttöön lähikuukausina. Qantas on sitoutunut uuteen teknologiaa, joka vähentää paperityötä ohjaamossa ja parantaa lentäjien tiedonsaantia," sanoo Qantasin tekninen ohjaaja kapteeni David Oliver.

Ohjelmistolisenssit iPad-ympäristöön ovat kiinnostuneiden Airbus-asiakkaiden saatavilla.

Myös Boeing ilmoitti syyskuussa Qantasin olevan ensimmäinen lentoyhtiö, joka ottaa käyttöön sen iPad-suoritusarvo-ohjelmiston
OPT:n (Onboard Performance Tool.

Lue myös: