Boeing esitteli rahtikuljetuksiin suunnitellun dronen prototyypin - suuntana matkustajakuljetukset (video)

Boeing_CAV_protoBoeing esitteli uuden rahtikuljetuksiin suunnitellun miehittämättön ilma-aluksen prototyypin. Sähkömoottoroidun multikopterin on määrä kyetä kuljettamaan jopa 225 kg:n kuorma. Boeing pyrkii nyt julkistetun proton avulla tekemään jatkokehitystä ja varmistaa tekniikan toiminta valmistaakseen sarjatuotantona autonomisia ja sähköpropulsiota käyttäviä laitteita.

Boeing esittelie uuden sähköisen ja pystysuoraan nousuun ja laskuun kykenevän miehittämättömän eVTOL (electric vertical-takeoff-and-landing) -dronen prototyypin. Sen myötä jatkokehitetään tulevaisuuden autonomisia ilmakuljetukseen soveltuvia aluksia. Proton 500 kg:n hyötykuorma mahdollistaisi erilaisia logistisia ratkaisuja.

"Kyseessä on merkittävä askel Boeingin eVTOL-strategiassa. Meillä on tilaisuus tehdä todellinen muutos ilmakuljetuksiin", sanoi Boeingin teknologiajohtaja Greg Hyslop.

Boeing valmisti Missourin CAV (Collaborative Autonomous Systems) -tutkimus- ja kehityskeskyksessa alle kolmessa kuukaudessa uuden CAV-proton. Myös ensimmäiset koelennot on suoritettu.

Boeing käyttää protoa uuden teknologian osa-aluiden toiminnan varmistamiseksi tulevaisuuden tarpeita ajatellen. Kyseessä on Boeing HorizonX -hanke, jossa tehtään työtä matkustajakuljetuksiin kykenevän eVTOL:n rakentamiseksi. Kyseessä on Aurora Flight Sciencen projekti, jonka Boeing osti vuoden 2017 aikana.

Julkistettu proto on varustettu sähköisellä kahdeksan potkurisella propulsiojärjestelmällä. Dronen pituus on 4,57 metriä, leveye 5,49 metriä ja korkeutta on 1,22 metriä. Laite painaa 339 kg.