EU-komissio hyväksyi ehdotetut kaupat AirBerlinin ja easyJetin välillä

AirBerlin_A320_B737Euroopan komissio on hyväksynyt ilman lisäehtoja AirBerlinin ja easyJetin väliset kaupat kilpailusäännösten mukaisina. Komission mukaan kauppa ei vaikuta haitallisesti kilpailutilanteeseen EU:n sisämarkkinoilla.

Komissio tutki kauppojen vaikutuksia erityisesti lähtä- ja saapumisslottien osalta, joita easyJet saisi Berliinin Tegelin lentokentälle ja kohdekentille sekä niiden vaikutuksia kilpailutilanteeseen Berliinissä.

EasyJet ostaa airberliniltä 25 lentokonetta, jotka toimivat pääosin Berliinin Tegelin lentokentällä. Samalla easyJet ottaa palvelukseensa noin 1000 työntekijää Berliinin toimistolta. Kauppahinta on noin 40 miljoonaa euroa ja se sisältää lähtö/saapumisslotteja Tegelistä.

Selvitysten perusteella kaupoilla ei olisi negatiivisia vaikutuksia matkustajielle Berliinissä ja easyJet kohtaisi edelleen kovan kilpailutilanteen Ryanairin ja Lufthansan kanssa reiteillään Tegelissä.

"Tehtävämme on selvittää etteivät lentoyhtiökaupat vähennä alan kilpailua, joka tarkoittaisi hintojen nousua sekä aiempaa pienempää valikoimaa kuluttajille. EasyJetin suunnitelma AirBerlinin osien ostamiseksi ei vähennä kilpailua ja hyväksyimme kaupat. Päätöksemme mahdollistaa easyJetille läsnäolonsa kasvattamisen Berliinissä ja aloittaa kilpailu uusilla reiteillä, joka hyödyttää kuluttajia", kommentoi EU:n kilpailuasioista vastaava komissaari Margrethe Vestager.

Lue myös: