Finavian hakemus Helsinki-Vantaan lentomeluun liittyvistä toimintarajoituksista on loppusuoralla

LentoasemaFinavian Helsinki-Vantaan meluhakemuksen käsittelyssä on vielä yleinen kommentointimahdollisuus. Trafi kertoo hakemuksen käsittelyn yhteydessä saadun täydentävää ja tarkentavaa aineistoa. Esimerkiksi lentoaseman meluntorjuntatavoite on määritelty, jonka takia asiasta järjestetään vielä yleinen kommentointikierros kaikille asiasta kiinnostuneille.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi tekee päätöksen asiasta kuulemiskierroksen tulosten käsittelyn jälkeen. Päätös tehdään kansainvälisen ilmailulainsäädännön perusteella, jonka mukaan mahdollisten lentorajoitusten tulee perustua tasapainoisen lähestymistavan mukaiseen analyysiin.

Finavia on hakenut Trafilta päätöstä, jolla rajoitettaisiin melun perusteella suihkukoneiden pääsyä Helsinki-Vantaan lentoasemalle yöaikaan klo 0.30-5.30. Suomessa ei ole ollut aikaisemmin vireillä vastaavaa hakemusta meluun liittyvistä toimintarajoituksista ja käsittelyn aikana on pyritty luomaan uutta, mahdollisimman toimivaa mallia.

Ensimmäinen yleinen kuulemiskierros järjestettiin kesällä 2012 ja nyt asiasta kiinnostuneilla on mahdollisuus kommentoida asiaa vielä uudelleen viimeisimpien lisäselvitysten näkökulmasta.

Lue myös: