Finnair lentää toistaiseksi lyhimmän kaupallisen lentonsa A350:llä - rahtilennon kohteena Tallinna

Finnair_A350_line(päivittynyt klo 16.19) Finnair toteuttaa koronapandemian aikana normaalin liikennöintinsä sijaan merkittäviä rahtioperaatioita ympäri maailmaa. Parhaillaan Suomea kohti lentää kaksi Finnairin vain rahtia kuljettavaa Airbus A350-900 -matkustajakonetta. Edessä on myös Finnairin lyhin kaupallinen lento A350-koneella Tallinnaan.

Tiistaina 7. huhtikuuta kaksi Finnairin rahtilentoa Kiinasta laskeutuu Helsinki-Vantaalle. Rahtina niissä on koronapandemian hoitoon ja torjuntaan soveltuvaa materiaalia. Huoltovarmuuskeskuksen Uudelle Suomelle antaman lausunnon mukaan toinen kone kuljettaa sen tilaamaa materiaalia Kiinasta Suomeen. Huoltovarmuuskeskuksen mukaan aluksi materiaalia on tilattu 12 lentokoneellista.

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema kertoo Twitterissä että tulossa on kaksi miljoonaa kirurgista maskia sekä 230 000 hengityksensuojainta.

Toinen lennoista on lähtenyt matkaan Shanghaista ja toinen Guangzhousta, josta Finnair sai lahjoituksena merkittävästi suojavarusteita yhteistyökumppaniltaan China Southern Airlinesilta.

Toinen näistä Kiinasta saapuvista A350-koneista lentää tiistai-iltapäivällä vielä erittäin lyhyen rahtilennon Viroon. Kyseessä on käytännössä rahtilento Kiinasta Viroon, mutta se joutuu tekemään välilaskun Helsinki-Vantaalle.

Todennäköisesti kyse on liikenneoikeuksien takia tehtävästä välilaskusta tai vaihtoehtoisesti osa lastista jää Suomeen. Finnairin mukaan Tallinnaan lentävän A350-900 -koneen rahtiruuma on kuitenkin täynnä Viron huoltovarmuuskeskuksen tilaamia tuotteita.

Finnairin A350-900 -koneen lento Helsinki-Vantaalta Tallinnaan on Finnairin historin lyhin kaupallinen lento kyseisellä konetyypillä. Kyseessä on myös ensimmäinen kerta, kun Finnairin A350 laskeutuu Tallinnaan.

Finnair käynnisti rahtioperaatiot 28. maaliskuuta, kun sinivalkoinen Airbus A350-900 -matkustjakone lensi rahtilennon Etelä-Korean Souliin.

Uusi-Suomi: Nyt tulee koronasuojaimia Suomeen: Finnairin kone lähtenyt Kiinasta – ”Tuotteita mahtuu ruumaan paljon”

Päivitys kello 12.49: Lisätty tieto huoltovarmuuskeskuksen tilauksesta.
Päivitys 16.19: Lisätty Huoltovarmuuskeskuksen johtajan kertomat tuotteiden toimitusmäärät.

Lue myös: