Finnair lisää lentoja New Yorkiin kesäkaudelle - lentoja jopa kahdesti päivässä

Finnair_A350_LWCFinnair lisää lentovuoroja suositulle New Yorkin reitilleen tulevalle kesäkaudelle. Finnair lentää New Yorkiin päivittäin ympäri vuoden, ja lisää lentoja huhtikuusta. Reitillä nähdään jatkossa A330-koneen lisäksi myös A350 XWB.

Yhteensä kesäkaudelle tulee kaikkiaan 250 lisälentoa New Yorkiin. Finnair lentää lisävuorot pääasiassa A350-900 -koneillaan. Kaikki lennot lennetään John F. Kennedyn kansainväliselle lentoasemalle (JFK). Sinne Finnair lentää nykyisinkin.

Finnair tuo New Yorkin reiteilleen kolme lisävuoroa viikossa 4.4. alkaen. Lisälentopäivät ovat maanantai, torstai ja lauantai ja niitä lennetään 24.10.2020 saakka.  Neljäs lisävuoro tulee mukaan 4.5. alkaen ja sitä lennetään tiistaisin 24. lokakuuta 2020 saakka. Kesän huippusesongiille tulee viides lisävuoro, jota lennetään sunnuntaisin aikavälillä 8.6.—30.8.2020. 

“New York oli ensimmäinen kaukokohteemme yli 50 vuotta sitten. Nyt tuomme reippaasti lisävuoroja tälle suositulle reitille, ja lennämme reittiä myös uusilla A350-koneillamme”, kertoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Finnair_A350_TOFinnair on joutunut koronaviruksen leviämisen seurauksena sopeuttamaan kaukoliikenneohjelmaansa Kiinassa. Nyt kapasiteettia siirretään länteen.

Finnair aikoo kuitenkin jatkaa Aasian strategian toteuttamista suunnitelmansa mukaisesti ja koronaviruksen odotetaan olevan väliaikainen ikävä ihmimillinen kriisi. Finnair myös aiemmin kertonut lisäävänsä viikkovuoroja nykyisiin kohteisiinsa.

Tulosjulkistuksen yhteydessä Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner kertoi, ettei mitään suuria muutoksia ei ole luvassa tilanteen pitkittyessäkään. Kesäaikataulukaudelle tehdään Mannerin mukaan tarvittaessa taktisia muutoksia. Pitkän aikavälin Aasian ja Kiinan strategiasta aiotaan edelleen pitää kiinni.

Finnair vastaanotti helmikuussa 2020 jo viidennentoista A350 -koneen ja lisäkapasiteettia on luvassa vielä kesäkuussa, kun kuudestoista A350 liittyy hieman viivästettynä yhtiön laivastoon.

Finnair lentää viiteen kohteeseen Yhdysvalloissa: New Yorkiin ja Los Angelesiin ympäri vuoden, kesäkaudella San Franciscoon ja Chicagoon (O’Hare) ja talvikaudella Miamiiin. Finnair on lisännyt merkittävästi kapasiteettia Pohjois-Amerikkaan, kaikkiaan 117 % vuodesta 2015 lähtien. 

Finnair tarjoaa yhdessä kumppaneidensa kanssa Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä yli 105 reittiä, sillä Atlantin ylittäviä lentoja voi joustavasti yhdistää myös Finnairin yhteistyökumppaneiden American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian reitteihin. 

Viime syyskuusta alkaen ovat Finnairin asiakkaat voineet nauttia David Poseyn, ensimmäisen Pohjois-Amerikasta valitun Signature Chefin menuista business-luokassa kaikilla Pohjois-Amerikan lennoilla Helsinkiin.

Aikataulu uusille lennoille

AY15 HEL 17:15 - JFK 19:10
AY16 JFK 23:00 - HEL 14:05 (+1)

Päivitys 13.2: lisätty uusien lentojen aikataulu

Lue myös: