Finnairille 200 miljoonan euron luottolimiitti - S&P Global Ratings luokitti Finnairin BB+ -tasolle

A330_tail_closeFinnair allekirjoitti 23. huhtikuuta 2024 sitovan, 200 miljoonan euron suuruisen, vakuudellisen luottolimiittijärjestelyn yhtiön yleisiin rahoitustarpeisiin seuraavan kolmen vuoden ajaksi. S&P Global Ratings puolestaan myönsi Finnair Oyj:lle pitkäaikaisen luottoluokituksen tasolla BB+.

Luottolimiittijärjestelyn koordinaattoreina toimivat Nordea Bank Abp ja Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ). Lainajärjestelyn pääjärjestäjinä toimivat Nordea Bank Abp, Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), OP Yrityspankki ja Danske Bank.

Uusi järjestely on voimassa kolme vuotta ja sisältää yhden vuoden pituisen jatko-option. Taloudellisena lainakovenanttina on nettovelan suhde käyttökatteeseen, jonka taso on 3,75 tai sen alle.

S&P Global Ratings puolestaan myönsi Finnair Oyj:lle 23. huhtikuuta 2024 pitkäaikaisen luottoluokituksen tasolla BB+. Luottoluokitus on Finnairille ensimmäinen. Julkinen luottoluokitus mahdollistaa Finnairille laajempien velkapääomamarkkinoiden käytön ja lisää yhtiön mukaan rahoitustransaktioiden toteutusvarmuutta.