Finnairin Aasian liikenne kasvoi maaliskuussa

Finnairin liikenne kasvoi myydyillä henkilökilometreillä mitattuna maaliskuussa 11,6 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Kokonaiskapasiteetti kasvoi vertailukaudesta 3,6 prosenttia. Matkustajakäyttöaste nousi maaliskuussa 5,6 prosenttiyksikköä ja oli 78,0 prosenttia.

Koko liikenteen kehitykseen vaikutti etenkin Aasian ja Euroopan liikenteiden hyvä kehitys. Aasian liikenteen kapasiteetti kasvoi maaliskuussa 9,2 prosenttia vertailukaudesta pääasiassa toukokuussa 2011 avatun Singaporen reitin seurauksena.

Aasian liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi 14,3 prosenttia. Vahvinta kasvu oli maaliskuussa Euroopan liikenteessä, joka kasvoi myydyillä henkilökilometreillä mitattuna 26,3 prosenttia vertailukaudesta.

Yksikkötuotto tarjottua henkilökilometriä kohden (RASK) kasvoi tammi–maaliskuussa 7,2 prosenttia edellisvuoden vastaavaan jaksoon verrattuna ja oli 5,27 eurosenttiä.

“Matkustajakäyttöasteiden hyvä kehitys jatkui maaliskuussa koko reittiliikenteen osalta onnistuneen kapasiteetin suunnittelun ja kampanjahinnoittelun seurauksena.  Kotimaan ja Euroopan liikenteessä käyttöasteet nousivat maaliskuussa 13 prosenttiyksikköä edellisvuodesta. Myös koko ensimmäisen vuosineljänneksen kehitys oli hyvää", sanoo Finnairin talousjohtaja Erno Hildén.

"Onnistuimme nostamaan koko liikenteen matkustajakäyttöastetta ja yksikkötuottoa samalla, kun kokonaiskapasiteettimme kasvoi.”

Lomaliikenteessä näkyi edelleen maaliskuussa valmismatkamarkkinoiden ylikapasiteetti, ja lomaliikenteen matkustajakäyttöaste heikkenikin 84,4 prosenttiin.

Rahdin osalta tarjottujen tonnikilometrien määrä laski maaliskuussa hieman eli 1,5 prosenttia, kun taas myytyjen tonnikilometrien määrä nousi 5,5 prosenttia vertailukaudesta. Rahtiliikenteen kokonaiskäyttöaste parani 4,7 prosenttiyksikköä ja oli 69,9 prosenttia. Kuljetetun rahdin ja postin määrä kasvoi 3,4 prosenttia vertailukaudesta.

Finnairin lentojen saapumistäsmällisyys oli maaliskuussa erittäin hyvä. Reittilennoista 87,6 prosenttia saapui aikataulussa (86,0 prosenttia maalikuussa 2011) ja koko liikenteestä 87,0 prosenttia (84,6 prosenttia) saapui aikataulussa.