Finnairin tuleva toimitusjohtaja Turkka Kuusisto: Otan tehtävän uudella alalla vastaan nöyrästi

Sanna Suvanto-Harsaae ja Turkka Kuusisto 11012024Finnairin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae esitteli yhtiön uuden toimitusjohtaja Turkka Kuusiston medialle yhtiön pääkonttorilla Vantaalla 11. tammikuuta 2024. Tuleva toimitusjohtaja Kuusisto lähtee innostuneesti ja nöyrästi opettelemaan hänelle uutta toimialaa.

 

Noin viisikuukautinen hakuprosessi Finnairin toimitusjohtajaksi tuli päätökseen, kun Turkka Kuusiston kerrottiin aloittavan uutena toimitusjohtajana viimeistään 11. heinäkuuta 2024.

Finnairin info 11012024Finnairin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae kertoi mediatilaisuudessa yhtiön hakeneen kokenutta johtajaa, jolla on näyttöä tarkoitusperäisestä johtamisesta. Hakuprosessissa viimeiseen vaiheeseen edenneistä paras oli Turkka Kuusisto.
 
Tuleva toimitusjohtaja Turkka Kuusisto totesi puolestaan päivän olevan henkilökohtaisesti upea sekä ottavansa tehtävän vastaan nöyränä. Toimialan hän kertoi olevan itselleen kokonaan uusi. Aivan täysin uusi toimiala ei ole Kuusistolle kuitenkaan ole, sillä hänen lähipiirissään on pitkän linjan finnairilainen. Mediatilaisuutta ennen Kuusisto kertoi saaneensa aamusta tilaisuuden tavata lämminhenkisessä tilaisuudessa myös Finnarin johtoryhmän.

"Teemme töitä nykyisen strategian toimeenpanemiseksi. Tulevaisuus näyttää minne Finnair lentää ja mihin on turvallisuussyistäkin hyvä lentää", kommentoi Suvanto-Haarsae median kysymykseen Finnairin strategian seuraavasta vaiheesta.

Turkka Kuusisto 11012024Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist totesikin Finnairin jatkavan nykystrategiansa toteuttamista ja lentävän edelleen mm. Lähi-idän Qatariin, jonne yhtiöllä on sopimus lennoista Qatar Airwaysin kanssa Helsingistä, Tukholmasta ja Kööpenhaminasta.

"Aiemmat opit ovat opettaneet sen, että muutosvauhti kiihtyy, kun yhtiöllä on selkeä ja kurinalainen strategia", kommentoi tuleva toimitusjohtaja Kuusisto median esittämään kysymykseen mahdollisista Finnairin karsittavista rönsyistä. Kuusisto aikoo kuitenkin perehtyä rauhassa uuteen toimialaan.

Kuusisto totesi myös lentoyhteyksien olevan tärkeitä Suomelle niin logistiikan, liike-elämän kuin matkailun tarpeisiin ja niiden ollessa kannattavia voi yhtiö investoida tulevaisuuteen.

Finnairin lento on pandemian ja Venäjän ilmatilan sulusta aiheutuneen kaksoiskriisin jälkeen edennyt jälleen tasaiseen matkalentovaiheeseen. Nämä haasteet viivästyttivät mm. Finnairin laivastouudistussuunnitelmien toteuttamista ja se nähtäneenkin yhtenä Kuusiston toimitusjohtajakauden kohokohdista.

Lue myös: