Finnairin uusi Unikko OH-LTO ensi kertaa päivänvalossa Helsinki-Vantaalla

OHLTO_marimekko_flyfinland_harrikoskinenFinnairin uusin Marimekko-Airbus OH-LTO saapui lauantaina aamuvarhaisella Suomeen Hongkongista huollosta, jossa maalattiin myös uusi ulkoasu. Illalla kone lähti reitille Tokioon, niin ikään pimeyden vallitessa. Sunnuntaina oli ensimmäinen mahdollisuus ikuistaa kone päivänvalossa sen palatessa Helsinki-Vantaalle.

Kuvausolosuhteet olivat kuitenkin haastavat Airbus A330-300 -koneen lähestyessä lentoaseman kiitotietä 04R. OH-LTO:n valkoinen runko, erityisesti keulan uusi tutkakupu, sulautuivat miltei täydellisesti joulukuisen talvipäivän pilviseen taivaaseen.

Onneksi uudet sini-valko-vihreät Unikot erottuivat selvästi (klikkaamalla kuvaa aukeaa siitä suurempi versio flyFinland.fi -sivustolla).

Kyseessä on jo toinen Marimekon legendaarista Unikko-kuosia kantava Finnairin laajarunkokone. Finnair esitteli lokakuussa 2012 ensimmäisen sini-keltaisilla Unikoilla koristetun Airbus A340 -koneen (OH-LQD). Se on osoittautunut suosituksi niin matkustajien kuin ilmailua muutenkin seuraavien piireissä.

Sen sijaan toukokuussa 2013 näyttävästi julkistetetun OH-LTM:n sinisävyinen Metsänväki-kuosi osoittautui yllättäen kopioksi ukrainalaisen kansantaiteilijan teoksesta. Marimekko ja Finnair olivat yhtä yllättyneitä tästä kuin suuri yleisökin. Airbus jouduttiinkin pika pikaa maalaamaan takaisin valkoiseksi. +TT+

Lue enemmän Marimekon ja Finnairin yhteistyön vaiheista: