FinnHEMSiltä tietopyyntö HEMS-toiminnan lentopalvelun tuottamisesta vuosille 2022-2032

Finnhems_pilot_1FinnHEMS Oy julkaisi lentopalvelutoiminnan vuosien 2022-2032 sopimuskauden valmisteluun liittyen tietopyynnön (RFI, Request for Information) HEMS-toiminnan lentopalvelun tuottamisesta. Tarjolla on jopa kahdeksan tukikohdan HEMS-koptereiden operointimahdollisuus.

FinnHEMS toimii nykyisin kuudesta tukikohdasta käsin ja laivastossa on kahdeksan helikopteria. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi huhtikuussa 2018 kahden uuden lääkärihelikopteritukikohdan perustamisesta. Niiden sijoituspaikka päätetään myöhemmin. Käytännössä uudet tukikohdat ja mahdollinen tuotantotavan muutos otettaisiin käyttöön vuoden 2022 alusta, kun uusi sopimuskausi alkaa.

Tarkoituksena on myös keskittää lääkärihelikopteritoiminnan järjestämisvastuu Pirkanmaan maakunnalle. FinnHEMS Oy siirtyy Pirkanmaan maakunnan ja valtion omistaman Governia Oy:n omistukseen.

EC145_FH50_HEMS_1Nykyisten Helsinki-Vantaan, Turun ja Tampereen tukikohdista operoidaan Airbus Helicopters EC135P2-helikoptereilla ja Oulun, Kuopion ja Rovaniemen tukikohdista operoidaan Airbus Helicopters EC145T2 -helikoptereilla.

Operaattoreina ovat nykyisin pohjoisemmalla alueella toimiva Babcock Scandinavia Air Ambulance Ab ja eteläisten tukikohtien Skärgårdhavets Helikoptertjänst Ab. Sopimukset niiden kanssa päättyvät joulukuussa 2021 ja helmikuussa 2022.

FinnHEMSin tietopyyntö on osa palveluhankinnan käynnistämisen esivalmistelua ja toimii tarkentavana markkinakartoituksena. Aikanaan julkaistaan erillinen tarjouspyyntö RFQ (Request for Quotation).

 Tietopyynnön tavoitteena on kartoittaa potentiaalisten toimittajien tarjoaman sopivuutta suomalaisen HEMS-toiminnan tarpeisiin sekä toimittajien mielenkiintoa palvella lääkäri- ja lääkintähelikopteripalvelua Suomessa.

Tietopyyntönnässä selvitetään operaattoreiden kykyjä ja näkemyksiä HEMS-operoinnista sekä operointiympäristöstä. Tietopyyntö ei sido yhtiötä eikä tietopyyntöön vastaavia yrityksiä.

Lue myös: