Gatwick suljettiin perjantai-iltana hetkeksi uudelleen luvattoman drone-toiminnan seurauksena

Gatwick_2(päivittynyt 21.05) Lontoon Gatwickin lentokenttä on suljettu uudelleen perjantai-iltana kello 18.00 UTC-aika uudelleen. Syynä ovat jälleen ilmassa tehdyt drone-havainnot. Kymmenet Gatwickiin matkalla olevat koneet suuntaavat Eurocontrollin mukaan jälleen varakentille.

Gatwickiä piinanneet luvattovat drone-lennot näyttävät jatkuvan, kun lentokenttä suljettiin liikenteeltä uudelleen kello 18.00 UTC-aikaa. Eurocontrollin antaman arvion  mukaan kenttä olisi suljettuna ainakin neljän tunnin ajan.

Gatwickin lentokenttä on Englannin toiseksi vilkkain ja se on nyt kärsinyt drone-toiminnasta keskiviikkoillasta 19. joulukuuta lähtien. Kiitotie saatiin perjantaina 21. joulukuuta avattua rajalliseen käyttöön.

Uudelleen sulkeutunut kenttä pakotti ainakin 45 Gatwickiä lähestyvää konetta varakentille ympäri Eurooppaa. Eurocontrollin mukaan sääolosuhteet mm. kova sivutuuli tuovat haasteita varakentissä

Kiitotie saatiin Gatwickin tiedotuksen mukaan kuitenkin avattua arvioitua nopeammin eli jo noin tunnin sulkemisen jälkeen. Englannin puolustusvoimien toimet varmistivat Gatwickin lentokentän mukaan turvallisuuden ja kenttä saatiin avattua nopeasti uudelleen. Puolustusvoimien arvioidaan tuoneen Gatwickiin Rafael Drone Dome anti-drone -järjestelmän.

Eurocontrol kertoi illalla hieman ennen kello 21.00 suomen aikaa, että kenttä on suljettuna kello 20.00 UTC-aikaa saakka, jonka jälkeen se avataan jälleen rajoitettuun käyttöön. Lentokenttä saatiin auki pian tämän jälkeen rajoitetusta ja viiveet ovat vielä pitkiä.

Päivitys kello 20.59: päivitetty Eurocontrollin antama arvio lentokentän käytöstä.
Päivitys kello 21.05: Lisätty tieto kentän vahvistetusta avautumisesta.

Lue myös: