Global Airlinesin ensimmäinen Airbus A380 on rekisteröity - jo keväällä 2024 transatlanttisille reiteille

GlobalAirlines_tailBrittiläinen vuonna 2021 perustettu ja transatlanttisille markkinoille tähtäävä Global Airlines on saanut omistukseensa ja 2. helmikuuta 2024 myös rekisteröityä ensimmäisen Airbus A380 superjumbo -laajarunkokoneensa. Tavoitteena on käynnistää operaatiot vielä kevään 2024 aikana. Global Airlines tekee jättikoneen käyttöönotossa yhteistyötä portugalilaisen Hi Flyn kanssa, jolla on kokemusta A380-operoinnista.

Global Airlines kertoi kesällä 2023 suunitelmistaan olla seuraava kaukolento-operaattori ja aloittavansa lennot transatlanttisilla reiteillä Airbus A380 -koneilla. Kesäkuun 2023 lopussa se kertoi hankkivansa yhden sijaan kaikkiaan neljä A380 -laajarunkokonetta.

GlobalAirlines_renderTavoitteena on aloittaa lennot Lontoosta New Yorkiin ja Los Angelesiin keväällä 2024. Keskusteluja on käynnissä myös mahdollisesta reitistä Miamiin. Global Airlines pyrkii ottamaan omansa myös vuoden 2026 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuista, jotka järjestetään Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa.

Syyskuussa 2023 Global Airlines ja Hi Fly ilmoittivat yhteistyöstä neljän A380 -koneen käyttöönoton ja huollon osalta. Hi Fly oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka otti vuonna 2018 ensimmäisenä käyttöön toisen lentoyhtiön aiemmin käyttämän A380 -koneen. Se kuitenkin luopui ainoasta A380-koneestaan jo vuonna 2021.

GlobalAirlines_rekkariGlobal Airlines on Hi Flyn jälkeen seuraava uusi A380-operaattori ja ensimmäinen operaattori, jonka laivastossa on vain kaksikerroksisia A380 -koneita. Yhtiön koneisiin on tulossa kolmessa luokassa noin 471 matkustajapaikkaa.

Nyt Global Airlinesin hanke on edistynyt merkittävästi, sillä ensimmäinen yhtiön omistukseen Doricilta siirtynyt jättikone on nyt myös rekisteröity. Global Airlinesin ensimmäinen Airbus A380 (nykyinen rekisteritunnus: 9H-GLOBL, msn120) on valmistunut alkuvuodesta 2013 ja se toimitettiin tuolloin China Southern Airlinesille. Nyt sen odotetaan lentävän lähiaikoina pois Mojave Air And Space Portista, jossa se oli säilytyksessä.

Erikoista on kyseisen A380 lentokoneen nykyinen pitkä rekisteritunnus. Tällaisia neljän ja viiden merkin rekisteritunnuksia on myönnetty jo jonkin aikaa ainakin Maltalla (9H) ja San Marinossa (T7).

Global Airlinesin omistaa Isossa-Britanniassa toimiva Holiday Swap -konserni. Molempin toimitusjohtajana toimii niiden perustaja James Asquith.