Hackathon haastaa kehittämään uusia palveluja lentomatkustajille

A350_IFE_ecoFinnair, Finavia ja Reaktor järjestävät yhdessä ”Future of Travel” -hackathonin kasvuyritys- ja sijoittajatapahtuma Slushin yhteydessä 6.‒8. marraskuuta. Ne haastavat tapahtumassa sovelluskehittäjät keksimään uusia palveluja lentomatkustajille.

Future of Travel -kilpailuun osallistuvien joukkueiden tehtävänä on kehittää uudenlaisia palveluja lentomatkustajille. Tämä on ensimmäinen kerta, kun lentoyhtiö, lentoasemayhtiö ja teknologiayritys osallistuvat hackathoniin yhteisellä tehtävänannolla.

Hackathon on avoimen innovaation tapahtuma, jossa sovelluskehittäjät kokoontuvat 48 tunniksi kehittämään viiden hengen tiimeinä uusia ideoita ja digitaalisia innovaatioita yritysten avoimen datan ja järjestelmärajapintojen (API) päälle. Suvilahdessa Helsingissä järjestettävään Slush Hackjunction -tapahtumaan odotetaan yhteensä noin 500 kehittäjää, joista osan Finnair lennättää Helsinkiin.

A350_IFE_kanavatFinnair on ottanut digitalisaatiossa askeleita eteenpäin yhdessä Reaktorin kanssa. Tästä tuoreimmat asiakkaille näkyvät uudistukset ovat Finnairin mobiilisovellus Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille, mukaan lukien Apple Watch, sekä uuden A350-laajarunkokoneen Nordic Sky -viihdejärjestelmä.

"Finavian ja Finnairin asiakkaat ovat pitkälti yhteisiä, ja koemme, että tässä on oiva tilaisuus yhdistää erilasta dataa niin Finnairin kuin Finavian asiakasrajapinnoista ja innovoida uusia palveluja lentomatkan eri vaiheisiin", kertoo Jouni Oksanen, Finnairin digitalisaatiosta vastaava johtaja.

"Finavialle ja Helsinki-Vantaan menestymiselle kansainvälisessä kilpailussa on tärkeää, että lentoasemakokemus on sujuva ja elämyksellinen. Tavoitteenamme on kehittää lentomatkustamiseen aivan uudenlaisia palveluita, jotka hyödyntävät esimerkiksi personointia ja paikannusta. Osallistuminen ainutlaatuiseen hackathoniin on osoitus siitä edelläkävijyydestä, josta meidät tunnetaan", sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman apulaisjohtaja Heikki Koski Finaviasta.

"Reaktorille on luontevaa avata eri toimialoja niiden ulkopuolelta tulevalle osaamiselle. Ilmailualalta olemme löytäneet kaksi erinomaista yhteistyökumppania. Finnair ja Finavia uskovat palvelusuunnittelun voimaan sekä nopeaan, kokeilukeskeiseen kehittämiseen yhtä paljon kuin mekin. Ilmailuala kaipaa enemmän tällaista toimintaa", sanoo Reaktor.aero:n evankelista Fernando Leon.

”Future of Travel” -hackathon huipentuu sunnuntaina 8. marraskuuta kello 15 alkavaan Demo Expoon, jossa sovelluskehittäjät esittelevät ideointinsa tuloksia. Se tiimi, joka on luonut uuden palvelun parhaalla käyttäjäkokemuksella ja nopealla jatkokehitysmahdollisuudella, vie voiton hackathonissa.

Finnair ja Finavia ovat marraskuun 11.‒12. päivänä järjestettävään kasvuyritys- ja sijoittajatapahtuma Slushin pääyhteistyökumppaneita. Reaktor on Slushin avainyhteistyökumppani.

Lue myös: