Finnairin uusi Nordic Sky -IFE pitää matkustajan ajan tasalla

A350_IFE_appr_1Finnair esitteli uusien Airbus A350-900 XWB -matkustajakoneidensa myötä uuden Nordic Sky -viihdejärjestelmän.  Perinteisten elokuvien ja musiikin lisäksi uusi IFE-järjestelmä pitää matkustajan ajantasalla lennon tarjoilun aikatauluista. Monipuolinen karttanäyttö ja koneen ulkopuoliset kamerat laajentavat matkustajan kokemusta lennon kulusta.

A350_IFE_busBusiness-luokan 16 tuuman ja Economy-luokassa vastaavasti 11 tuuman kosketusnäytöllä toimiva Nordic Sky -viihdejärjestelmä kertoo asiakkaalle lentomatkan päävaiheet ohjaten näin matkustajaa lennon lähtöhetkestä aina matkan loppuun asti.

Näyttö kertoo myös lähtö- ja määränpään kellonajan, mikä auttaa matkustajaa sopeutumaan kohdemaan aikaan. Hienostunut ja monipuolinen viihdejärjestelmä on suunnittelultaan pohjoismaisen klassinen ja käyttöliittymältään helppo.

A350_IFE_kartta_valinnatLennon aikana järjestelmä näyttää matkan tapahtumat: se kertoo matkustajille ruokatarjoilun alkamisajan, milloin matkustamon valaistus himmennetään levon ajaksi ja mahdollisuuksista ostosten tekoon. Näin matkan eteneminen hahmottuu asiakkaalle aiempaa paremmin.

Karttanäkymän valinnoissa on runsautta. A350_IFE_kartta_sivuunMatkustaja voi valita ulkopuolisia näkymiä siten että katsoisi karttaa ikkunan kautta vasemmalle tai oikealle puolelle konetta sekä myös koneen ulkopuolelta. Käytössä on myös yönäkymä ja perinteinen karttapallovalinta.

Käytettävissä on myöt kamerat eteen ja alaspäin, joka lisää osaltaa matkustajien tilannetietoisuutta koneen eri vaiheista maassa lähtöportilla ja rullauksen aikana.

A350_IFE_kanavatNordic Sky -viihdejärjestelmä sisältää laajan valikoiman niin tämän hetken suosituimpia kuin klassikkoelokuviakin sekä BBC:n, National Geographicin ja Discovery Channelin ohjelmia. Peace of Mind -kanava puolestaan auttaa matkustajaa rentoutumaan lennon aikana.

Vasta marraskuisille kaukolennoilla esiteltävä globaali suoratoistopalvelu MixRadio on luonut Finnairille omat musiikkisoittolistat. Kansainväliset musiikin asiantuntijat ovat luoneet mittatilaustyönä soittolistoja jokaiselle kaukoreittikohteelle.

A350_IFE_luuritKohdekohtaisessa soittolistassa esitellään sekä uutta että hieman vanhempaa paikallista musiikkia. Soittolistat, jotka yhdistelevät parhaita klassisen, lounge-, soul- ja chill-musiikin elementtejä, on luotu rentoutumiseen ja luomaan mielenrauhaa.

Business-luokan matkustajille on tarjolla korkealuokkaiset, melua eristävät Bose-kuulokkeet.

A350_IFE_wifi_toimiiOdotettu Panasonic wifi-yhteys avautui matkustajille. Nettiyhteys toimi ilmassa sujuvasti mutta kirjautuminen vaati tiukkaa salasanakontrollia. Tietoturva lienee kunnossa, kun 8-16 merkkinen salana kelpaa vasta, kun se sisältää pieniä ja isoja kirjaimia sekä numeroita ja erikoismerkkejä.

Ilman lisämaksua palvelu on tarjolla business-luokan matkustajien sekä Finnair Plus Gold-, Platinum- sekä Oneworld Sapphire- ja Emerald-tasokorttilaisille.

Turistiluokan matkustajille nettiyhteys on saatavissa viiden euron tuntihinnalla tai koko lennon ajaksi 15 euron hintaan.

 Uuden järjestelmän myötä kuulutusten määrää lennolla voidaan vähentää, sillä osa matkustamoilmoituksista näytetään kosketusnäytöillä. Matkustamohenkilökunta voi päivittää järjestelmää reaaliajassa ja ilmoitukset voidaan esittää seitsemällä eri kielellä.

A350_IFE_ulkokamera_tail

A350_IFE_eco

 

 

 

 

 

A350_IFE_wifi_valinnat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös: