Kaikkiaan yhdeksän henkilöä kotimaahan tuoduista on toistaiseksi antanut positiivisen koronatestinäytteen ja heidän terveydentilansa on tällä hetkellä hyvä. Altistuneet, mutta toistaiseksi oireettomat rauhanturvaajat ovat karanteenissa vähintään 14 vuorokautta. Kotimaahan saapuneiden läheiset ovat tietoisia tilanteesta. Tartunnat ilmenivät suomalaisessa kriisinhallintajoukossa 25. maaliskuuta palvelusvapaalta kotimaasta palanneiden joukossa. UNIFIL- operaation käytänteiden mukaan lomalta palaava joukko asetetaan operaatioalueelle tullessaan 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin ennen operatiivisiin tehtäviin palaamista. Tartunnat koskevat karanteenissa olleita, eivätkä he ole altistaneet operaatioalueella muita rauhanturvaajia.
Vaativaa ja äkillistä erikoissairaanhoitoa vaativissa tapauksissa operaatiossa tukeudutaan pääsääntöisesti paikallisiin keskussairaalatasoisiin yksiköihin Beirutissa. Libanonin oma terveydenhuoltojärjestelmä on ollut jo pitkään ylikuormittunut maan oman koronatilanteen ja muiden tekijöiden vuoksi. Vallitsevassa paikallisessa tilanteessa ei olisi voitu taata sitä, että mahdollisesti vakavan tautimuodon saanut suomalainen rauhanturvaaja olisi päässyt operaatioalueella tarvitsemaansa hoitoon. Koko altistusketjun evakuoinnilla pyritään ehkäisemään jatkotartunnat operaatioalueella.
Suomalainen kriisinhallintajoukko Libanonissa jatkaa operatiivista toimintaansa normaalisti koronarajoitukset huomioon ottaen, eikä tilapäisellä henkilöstövajauksella ole merkittävää vaikutusta joukon valmiuteen tai suorituskykyyn. Suomi osallistuu operaatioon osana ranskalaista pataljoonaa (Force Commander Reserve, FCR).
|
|||