Kaikki kuusi menehtyivät Helitransin H125 -helikopterin maahansyöksyssä Pohjois-Norjassa

Helitrans_H125Norjan poliisi on vahvistanut 31. elokuuta Altassa sattuneen helikopterionnettomuuden uhriluvuksi kuusi ihmistä. Poliisi löysi sunnuntaina 1. syyskuuta kuudennen uhrin tuhoutuneesta helikopterista ja sairaalaan kuljetettu henkilökin on menehtynyt.

Norjan suurimpiin kopterioperaattoreihin lukeutuvan Helitransin Airbus Helicopters H125 (AS-350B-3 Ecureuil) (LN-OFU) tuhoutui täysin maahansyöksyssä ja sen jälkeisessä tulipalossa Pohjois-Norjan Altassa. Turman jälkeen neljän raportoitiin kuolleen, yhden kuljetetun sairaalahoitoon ja yhden olevan kateissa.

Poliisi löysi kuudennen turmakopterissa olleen lopulta pahoin tuhoutuneen helikopterin jäänteiden seasta. Poliisi vahvistaa myös sairaalaan kuljetun menehtymisen. Näin ollen turmassa kuoli helikopterin lentäjä sekä viisi matkustajaa. Norjalaismedian mukaan viisi koneista olleita oli parikymppisiä nuoria.

Helitrans kuljetti ihmisiä alueella järjestettävälle
Høstsprell 2019 -musiikkifestivaalille, joka keskeytettiin kopteriturman tapahduttua.

Helitrans A/S:n operoima turmakopteri LN-OFU oli käytännössä tuliterä. Se oli toimitettu yhtiölle Airbus Helicoptersilta kesäkuussa 2019. Kyseessä on suosittu yksimoottorinen helikopterityyppi.

Norjan onnettomuustutkintavirasto on aloittanut turman tutkinnan.

 Lue myös: