Kari Wihlman jatkaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin pääjohtajana

trafi_logoValtioneuvosto on nimittänyt Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin pääjohtajan virkaan varatuomari Kari Wihlmanin. Wihlmanin uusi viisivuotinen toimikausi alkaa 1. tammikuuta 2015 ja päättyy 31. joulukuuta 2019. Pääjohtajan virkaan oli yhdeksän hakijaa.

Wihlman on toiminut Trafin pääjohtajana sen perustamisesta 1.1.2010 lähtien. Sitä ennen Wihlman toimi Ajoneuvohallintokeskuksen (AKE) ylijohtajana vuosina 2008-2009. Tätä ennen hän toimi Ajoneuvohallintokeskuksessa ajoneuvojen rekisteröinnistä ja verotuksesta vastaavana johtajana. Vuosina 2000–2007 hän oli viraston toimialajohtajana, 1996–2000 apulaisjohtajana.

Trafi on Suomen ilmailuviranomainen, joka huolehtii ilmailun yleisestä turvallisuudesta, edistää sen ympäristöystävällisyyttä ja hoitaa sekä lentoliikenteeseen että sen sujuvuuteen liittyviä asioita.

Virasto edistää liikenteen turvallisuutta ja kestävää kehitystä liikennejärjestelmässä sekä tuottaa liikenteen viranomaispalveluja. Trafin tavoitteena on mahdollistaa hyvinvointia ja kilpailukykyä liikenteestä.

Pääjohtajan tehtävänä on johtaa virastoaan ja vastata viraston toiminnan yleisestä kehittämisestä sekä valvoa, että virastolle kuuluvat tehtävät suoritetaan tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti.

Lue myös: