Kolmonen on ilmassa - OH-LCH:n siirtolento Vaasasta-Helsinki-Vantaalle toteutui 29.5.2021

DC3_ilmassa(Päivittynyt klo 16.25) DC-yhdistyksen operoima historiallinen Aeron eli Finnairin ja Ilmavoimien entinen Douglas DC-3 -matkustajakone on noussut ilmaan Vaasasta ja sen odotetaan saapuvan piakkoin Helsinki-Vantaalle. Taivaalle katsovat saattavat nähdä ja kuulla tänään tämän upean ilma-aluksen pääkaupunkiseudun yllä.

Historiallisen Douglas DC-3 -koneen (OH-LCH) jäsenlennot operoidaan lentokaudella 2021 pitkästä aikaa Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Alunperin koneen piti saapua pääkaupunkiseudulle jo aiemmin, mutta esteeksi nousi tekninen vika.

Kone on saatu korjattua ja siirtolento nousi ilmaan Vaasasta lauantaina 29. toukokuuta määränpäänään Helsinki-Vantaa. Historiallinen matkustajakone lähestyi päälentoasemaa Järvenpään suunnalta.

OH-LCH_290521Lähes 80 vuotias DC-3 -kone nähtiin Helsinki-Vantaan kiitotiellä 15 matalassa ylilennossa. Tätä seurasi oikeanpuoleinen laskukierros toiselle kiitotielle Vantaan ja Helsingin rajaa pitkin. Kolmonen laskeutui modernin Japan Airlinesin Boeing 787 Dreamliner -matkustajakoneen perässä kiitotielle 04 oikea noin kello 13.54.

Lentokauden aloitusaika 2021 on edelleen koronatilanteesta johtuen epävarma ja kesäkuu on tavoite. Yhdistys käynnistää kuitenkin välttämättömien tarkastus- ja koululentojen suorittamisen.

OH-LCH:n siirtolento Vaasa-Helsinki-Vantaa Flightradar24-palvelussa

Päivitys kello 16.25: Lisätty kuva ylilennosta ja tarkennettu toteutunutta reittiä.

Lue myös: